Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Hetrik Juraja Vargu na Hungarian Baja v kategórii Quad

Tuesday, 09. 08. 2022 - 12:19, Miroslav Majláth   

Hetrik Juraja Vargu na Hungarian Baja v kategórii Quad

Slovák Juraj Varga súťažiaci na štvorkolke v kategórii FIM Quad už po tretíkrát v rade za sebou vyhral podujatie zaradené do seriálu svetového poháru, Hungarian Baja 2022.

 

Varga Motorsport Team

Celkovo päťstosedemdesiatdva kilometrov, z nich štyristodvadsaťdva meraných rozdelených do piatich samostatných meraných úsekov. Nesmierne náročná súťaž konajúca sa v maďarskom vojenskom území, kde sa už tradične koná jedna z najnáročnejších súťaží Baja. Juraj Varga na túto súťaž navyše cestoval s poriadne neodskúšaným, nonovo vyskladaným motorom, ktorý do štvorkolky založili mechanici iba jeden deň pred štartom. Ten nakoniec vydržal, pričom Juraj bral víťazstvo v štyroch z piatich meraných úsekov. Tento výkon mu priniesol nielen víťazstvo v kategórii FIM Quad, ale hetrik v rámci Hungarian Baja. Jeho víťazstvo bolo naozaj obdivuhodné, keď náskok pred druhým jazdcom v absolútnom poradí kategórie FIM Quad bol viac ako hodinový.

Varga Motorsport Team

„Bola to krásna, ale aj náročná a poriadne horúca súťaž. Štartoval som do nej trochu s malou dušičkou, či novo vyskladaný motor vydrží tú veľkú záťaž. Moje obavy však boli ako sa ukázalo úplne zbytočné. V prvej etape dosť jazdcov zablúdilo, mne sa našťastie podarilo nájsť každý waypoint na prvý pokus a tým som získal značný náskok. V druhej etape som sa snažil udržať komfortný náskok z prvej etapy, neurobiť žiadnu chybu, čo sa mi aj podarilo. Toto víťazstvo si veľmi vážim a rád by som poďakoval partnerom tímu za podporu. Som rád, že ich môžem reprezentovať. V prípade tejto súťaže však najväčšie ďakujem patrí tímu a mechanikom. Do poslednej chvíle sme nevedeli či sa nám podarí dať dohromady motor, ktorý odišiel v Španielsku. Všetko sa však podarilo doslova na poslednú chvíľu dať dohromady a ja som mohol odštartovať. Vďaka patrí aj našim rodinám, veľmi si nás v posledných týždňoch neužili,“ zhodnotil Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Teraz čaká Varga Motorsport Team zaslúžená prestávka na dovolenky. Následne v mesiaci október ich čaká poriadna zaberačka, keďže Juraj Varga absolvuje ďalšie dve náročné svetové súťaže. Samozrejme vás o tom budeme vopred informovať.

Varga Motorsport Team

Varga Motorsport Team

Miro Majláth   

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri