Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Havária s pokazenými brzdami a skvelým výkonom v 2. pretekoch

Friday, 09. 09. 2022 - 08:29, Radovan Szabosi   

Havária s pokazenými brzdami a skvelým výkonom v 2. pretekoch

Autodrom Most bol pre Patricka Schobera dalším novým okruhom v kolotoči pretekov EuroNASCAR. Slovensko-rakúsky pilot EuroNASCAR mohol znova ukázať svoj talent, aj keď víkend nezačal veľmi ideálne.

Od začiatku boli na okruhu v Moste neustále problémy s brzdami a vrcholom bolo úplné zlyhanie bŕzd v sobotňajšom preteku. Tieto preteky trvali pre Patricka len pol kola, no mali čo ponúknuť.

most-1-1.jpg

Štartoval z 13. miesta na štartovom rošte a dostal sa až na 8.pozíciu, až kým stúpil na prázdny brzdový pedál a narazil do steny pneumatík. To všetko do minúty.

Po ťažkej nočnej smene jeho mechanikov sa podarilo nielen opraviť poškodenie, ale aj nájsť príčinu tohto brzdového problému. Nakoniec to bola chyba materiálu a nedeľná ranná rozjazda ukázala, že auto už funguje.

most-2-1.jpg

Kvôli predčasnému ukončeniu v 1. preteku musel Patrick štartovať ako posledný z 12. radu, kde okamžite prepol na „Schobertime“. V poslednej zákrute, pár sekúnd pred šachovnicou, dokázal prekvapiť jedného zo súperov a získať ďalšiu pozíciu. Ako „po masle“ sa prebojoval takmer celým poľom na 7. miesto.

Jazdil úplne bezchybne, mal za sebou množstvo pekných duelov a tak získal aj prvé pódiové umiestnenie z pomedzi nováčikov, ktorí sú v tejto sezóne v top tímoch na veľmi vysokej úrovni.

most-4-1.jpg

V týchto pretekoch sa Schober opäť vyznamenal a v tomto prípade mohli preteky trvať dlhšie ako pol hodiny, pretože ťah vpred spomalila iba šachovnicová vlajka.

Malý „tím jedného jazdca“ - Double V Racing tento víkend ukázal obrovské nasadenie a konečne odstránil „defektného diabla“ na brzdách. To zase poskytlo Patrickovi Schoberovi príležitosť zapáliť skutočný ohňostroj  predbiehacích manévrov na pretekoch v Moste.

most-6.jpg

Pokračuje sa o 4 týždne v Zolderi - ďalšia nová trať, ale pre Patricka Schobera len pekná výzva.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri