Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton vyrovnal fúzatý rekord Schumachera

Sunday, 27. 08. 2017 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Hamilton vyrovnal fúzatý rekord Schumachera

Víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu veľkú cenu Belgicka v Spa-Francorchamps sa stal Angličan Lewis Hamilton na mercedese, ktorý odolal útokom ferrari aj svojho tímového kolegu Bottasa.

Ziskom pole position sa Lewis Hamilton dostal na úroveň 68 pole a vyrovnal rekord Michaela Schumachera. Pre porovnanie si povedzme, že Schumacher sa na túto úroveň dostal po 242 veľkých cenách za 16 sezón, kým na 68 pole sa Hamilton vyšplhal pri svojej jubilejnej 200 veľkej cene za jedenásť sezón. Angličan je teda už teraz na tom lepšie, aj keď treba priznať, že za éry Angličana sa jazdí viac pretekov v sezóne, ako kedysi.

fe01-19.jpg

Inak sa počas kvalifikácie nediali výnimočné veci, ak za ne nepovažujeme zlyhanie tímu Williams, ktorý nedokázal svoje autá pretlačiť ani do Q2 a zostal na demoralizujúcej úrovni slabých sauberov. Problémy s výkonom motora mal aj mclaren Stoffela Vandoorna, ktorý sa snažil aspoň pomôcť Alonsovi k času potrebnému do Q3. Ani to však nestačilo. Alonso zostal na jedenástej priečke.

me05-8.jpg

Na Hamiltonom nasadenú úroveň sa v závere pokúšal zareagovať Sebastian Vettel na ferrari, no zaostal až o štvrť sekundy a musí sa uspokojiť s tým, že zdolal iba mercedes Valtteriho Bottasa, ktorý do pretekov odštartuje z tretieho miesta. Kimi svoj rozhodujúci útok predčasne ukončil pre vibrácie auta.

fe02-14.jpg

O svoje vyjazdené miesta na štarte prišlo teraz až päť pretekárov. Za výmenu prevodovky dostali päť miest na štarte Wehrlein a Ericsson. Päť miest dostal aj Massa za nespomalenie pod žtými vlajkami, no 20 miest penalizácie dostal Kvyat a nádherných 60 miest penalizácie na štarte pripísali Vandoornovi. Obom za výmenu komponentov na pohonných jednotkách.

res-q.jpg

Preteky v Belgicku štartujú v nedeľu o 14.00 hod. a predpovede hlásia, že pršať by nemalo.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri