Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Grzyb vedie po prvej sekcii. Koči mal defekt

Saturday, 14. 04. 2018 - 11:48, Ľuboš Kašický   

Grzyb vedie po prvej sekcii. Koči mal defekt

Máme za sebou prvú sekciu v ktorej sa posádky oťukávali. Dvakrát po sebe sa jazdil úsek trinásťkilometrový úsek medzi Ľubovcom a Klenovom. V priam ideálnych podmienkach bol najrýchlejší Poliak Grzegorz Grzyb z Rufa Sport tímu, ktorý vyhral obidva prejazdy a pohodlne sa usadil na čele. Jeho najväčší rival Martin Koči zo Škoda Slovakia Motorsport mal na druhom úseku defekt a stratil 25 sekúnd. To ho odsunulo priebežne po prvej sekcii na štvrté miesto. Dobre sa drží Poliak Marczyk, ktorý pri svojom debute na Fabii R5 vyskočil na druhé miesto, tesne pred tretieho Jara Melichárka z tímu Zaneti Motorsport.

V triede 3 sa do toho s vervou sebe vlastnou oprel Ďodi Béreš (SK DER Rally Team), ktorý sa usadil na čele pred výborne idúcim Tomášom Konečným (Rally System Slovakia). V triede 5 zaskočil našich Čech Smékal. Najlepší Slovák je až tretí a je ním Peter Haluška (Rally System Slovakia). V triede šesť pokračuje minuloročný súboj medzi Kysuckým (MR Autosport) a Koišom (Ford Team RS Slovakia). Viac nám ale povedia vyjadrenia jazdcov.

Tibor Szabosi;c30i3489asf.jpg

Grzyb (Škoda Fabia R5) - Krásna trať, ale nečakali sme, že sa bude tak šmýkať. Začali sme poriadne rýchlo, no dávame pozor, aby sme neurobili chybu a udržali tempo.

Marczyk (Škoda Fabia R5) -Toto je náš debut vo Fabii R5. Ide sa nám dobre. Prišli sme sem otestovať seba aj auto pred štartom nášho poľského šampionátu.

Melichárek - (Ford Fiesta R5) - Na štarte do jednotky sme stratili pár sekúnd, no aj tak pekný čas. Dvojka bola bez väčších problémov, ale ešte stále máme čo zlepšovať.

Koči - (Škoda Fabia R5) - Na dvojke sme mali defekt. Bola to moja chyba.

Tibor Szabosi;c30i4026asf.jpg

Drotár - (Ford Fiesta R5) - Mám výborný pocit. Je to super auto. Úplne inak sa šoféruje, ako Fabia. Rýchlo si však zvykám a je to príjemné zvykanie. Ak by som to mal porovnať, tak Ford je taký pokorný a Fabia je taká vzdorovitá. Chce to ešte nejaké kilometre, aby som si zvykol, ale doteraz som maximálne spokojný.

Kukučka - (Škoda Octavia WRC) - Užívam si to, no musím povedať, že som viac narobený po dvoch rýchlostkách, ako po trojdňovej rely v R5-ke. Tak ma bolia ruky. Som normálne komplet spotený. Je tam veľa roboty, ale je to ten pravý adrenalín.

Gavlák - (Škoda Fabia R5) - Je to úplne iné auto, než moje doterajšie Mitsubishi. Je to úžasný zážitok. Krásne sa s tým jazdí a mám z toho doslova potešenie. Samozrejme, ešte chvíľu si na seba ešte budeme zvykať, no zatiaľ sme veľmi spokojní.

Tibor Szabosi;c30i3855asf.jpg

Béreš ml. - (Mitsubishi Lancer) - Na prvej rýchlostke som sa zžíval s autom. Na druhej už som išiel tak, ako som si to predstavoval. Takýto myšiak je pre mňa nový, ale rýchlo sa skamarátime.

Konečný - (Subaru WRX) - Pred nami je Ďodi, ktorý toho má za sebou podstatne viac, ako my. Rozhodne však svoju kožu nepredáme lacno. Do konca súťaže je ešte ďaleko. V závere sme trochu museli bojovať s prehriatými pneumatikami.

Kysucký - (Peugeot 208) - V aute sedíme po nejakom čase a tak som na jednotke trochu zaspal. Inak v pohode. Na druhej už aj čas bol lepší, tak sme spokojní. Akurát trochu zmeníme nastavenie auta. Čakal som horší grip a tak bolo teraz príliš mäkké.

Smékal - (Citroen DS3 R3T) - Chceme absolvovať celú sezónu na Slovensku. Zatiaľ to len „očuchávame". Sedíme v tom tento rok prvýkrát, ale myslím si, že sme vyštartovali celkom slušne a uvidíme, či sa nám podarí ešte zrýchliť.

Haluška - (Seat Ibiza Cupra) - Od Košíc sme nejazdili a teraz je tu veľa nových premenných. Hľadáme sa zatiaľ, ale to auto má potenciál a už pri druhom prejazde sme sa dokázali zlepšiť oproti prvému času asi o 15 sekúnd.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri