Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Gonda zaútočí na pódium aj vo finále GT Open: „Bude to jedinečná šanca"

Thursday, 18. 10. 2018 - 19:20, Public relations   

Gonda zaútočí na pódium aj vo finále GT Open: „Bude to jedinečná šanca

Po vydarenej júnovej účasti v šampionáte International GT Open v Belgicku túži slovenský automobilový pretekár Richard Gonda zažiariť aj vo finálovom podujatí tejto prestížnej série v Španielsku.

Banskobystričan Gonda zabojuje o najvyššie priečky už tento víkend 20. - 21. októbra na okruhu v Barcelone. Vo farbách brnianskeho tímu Šenkýř Motorsport, s ktorým v tejto sezóne úspešne spolupracuje, opäť odštartuje vo vrcholovom modeli BMW M6 GT3. Táto kombinácia sľubuje potvrdenie rýchlosti a útok na ďalšie pódium.

richard-gonda-box-gtopen.jpg

V lete si ako člen ambicióznej posádky na legendárnej trati Spa-Francorchamps vyjazdil štvrté a druhé miesto v konkurencii takmer 30 automobilov. Dvadsaťštyriročný Gonda prispel k jednému z najvýraznejších úspechov v doterajšej histórii českého tímu.

Na vyvrcholenie ostro sledovaného seriálu sa jeho jazdecké zloženie zmení. Po Švédovi Joelovi Erikssonovi doplnil Gondu v štartovej listine Dán Mikkel Jensen.

Škandinávec je továrenským jazdcom BMW Motorsport. Tento rok si výborne počínal v sérii ADAC GT Masters, v hodnotení skončil najvyššie spomedzi posádok BMW. Jeho výhodou je, že štartoval práve s autom M6 GT3 a svojimi skúsenosťami môže tím Šenkýř posunúť na ďalšiu úroveň.

richard-gonda-podium-2miesto-spa-francorchamps-gt-open-2018-1.jpg

Gonda: „Na spoluprácu s Mikkelom sa teším. Som presvedčený, že v skvelom tíme Šenkýř Motorsport sa adaptuje rýchlo, bez akýchkoľvek problémov. S BMW M6 GT3 má odjazdených veľa pretekov, minimálne raz toľko čo ja, takže ju pozná veľmi dobre a hlavne ukázal, že je skutočne rýchly. Verím, že užitočné skúsenosti pomôžu v napredovaní počas víkendu a ja sa budem snažiť o aute opäť naučiť niečo nové."

S Gondom vďaka doterajším výsledkom vytvoria profesionálnu posádku. FIA ich zaradila do kategórie PRO a dvojica tak bude bojovať o celkové umiestnenie. Gonda dopĺňa: „Ambície sú jasné. Urobiť tú najlepšiu možnú prácu, dať zo seba maximum. Po tréningoch budeme mať jasnejšiu predstavu, kam bude možné našu M6-ku dostať. Budeme hodnotení v kategórii PRO, a preto máme v celom tíme ohromnú motiváciu vyniesť slovenskú motošportovú vlajku čo najvyššie."

Gondovo vystúpenie v Barcelone odvysiela pre slovenských a českých fanúšikov Digi Sport, palce mu môžu držať aj cez livestream podujatia na Youtube.

gonda-circuito-de-catlunya-gtopen-photo-by-photospeedy.jpg

Už vo štvrtok je na programe oficiálne kolektívne testovanie, v piatok nasleduje tréning, sobota a nedeľa pozostáva z kvalifikácie a pretekov.

Gonda: „Okruh v Barcelone mám veľmi rád. Dokonca som na ňom pred pár rokmi oslavoval titul v F3 takže sa sem vždy vraciam skvelo naladený. Je to snáď najkomplexnejší okruh v Európe s rýchlymi zákrutami, neskôr stredne-rýchlymi s množstvom prevýšení a končí sa malým „Monakom" v poslednom sektore s úzkymi a pomalými pasážami. Viem, že pre M6-ku bude práve tretí sektor kritický. V minulosti tu bola vysoká degradácia pneumatík, no tento rok je celý okruh preasfaltovaný, a preto sa budeme snažiť zmeny čím skôr odhaliť a využiť v náš prospech. Od štvrtka budeme s tímom a Mikkelom usilovne pracovať, aby sme sa spoločne s autom posúvali správnym smerom a využili všetky šance na 101%!"



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri