Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

GLORTEX a Popovič smerujú do Pačejova

Wednesday, 23. 09. 2020 - 18:52, Public relations   

GLORTEX a Popovič smerujú do Pačejova

Jedinou slovenskou posádkou, ktorá sa postaví na štart tretieho podniku českého „majstráku“ v Pačejove, bude dvojica Roman Popovič a Peter Baran.

Kríza súvisiaca s pandémiou koronavírusu ťažko zasiahla aj slovenský automobilový šport. Rušiace sa podujatia uberajú našim športovcom príležitosti na súťaženie a rozvíjacie potenciálu. Niet sa preto čo čudovať, že pohľady viacerých z nich sa začínajú otáčať na českú scénu. Po zrušení súťaže pod Tatrami sa aj mladý bratislavský tím GLORTEX RACING, za ktorý štartuje posádka Roman Popovič a Peter Baran, rozhodol, že prekročí hranicu rieky Morava.

ac7i8210.jpg

„Žiaľ, tento rok je dosť neštandardný,“ súhlasne prikyvuje Roman Popovič. „Pre nás o to ťažší, že si potrebujeme zvykať na novú techniku s ktorou by sme sa potrebovali čo najlepšie zžiť. K tomu však treba najazdiť poctivé kilometre,“ vysvetľuje Bratislavčan, ktorý sedlá krásnu a modernú Škodu Fabia Rally2 evo. „Urobili sme zopár kilometrov na testoch. Zajazdili peknú súťaž vo Vranove, no stále je to veľmi málo. Aj preto sme sa rozhodli, že sa obzrieme po nejakých pretekoch v Českej republike. Aktuálne má český „majstrák“ pokračovať tretím podnikom svojej skrátenej sezóny v Pačejove, čo je azda jednoznačne najlepšia príležitosť za danej situácie.“

ac7i8112-1.jpg

Neodškriepiteľnou pravdou je, že český národný šampionát má vyššiu úroveň, než ten slovenský a štartovať v priamej konfrontácii s posádkou továrenského tímu Škoda Motorsport je tou najlepšou školou. „Našou výhodou je, že my nebudeme musieť tlačiť na body. O to lepšie sa potom budeme môcť koncentrovať na našu prácu s autom,“ vraví Popovič, ktorý sa rozhodol pre štart v Pačejove aj napriek zhoršujúcej sa situácii s koronavírusom v Česku. „Áno, je to komplikovanejšie, no my nechceme nič podceniť. Dôsledne rešpektujeme všetky nariadenia a s potrebným predstihom sme si urobili koronatesty. Rovnako tak sme pripravení aj na cestu späť na Slovensko. Po súťaži tiež absolvujeme testy, aby sme splnili všetky podmienky bezpečného návratu.“

ac7i7077-1.jpg

Rally Pačejov je pre bratislavskú posádku GLORTEX RACING tímu zatiaľ veľkou neznámou. „Nikdy predtým sme tam neštartovali a nepoznáme to tam. Pozreli sme si iba nejaké on-boardy a mapy. Vyzerá to však na peknú výzvu. Už sa nevieme dočkať,“ usmieva sa plný optimizmu a očakávania Roman Popovič.

asfr9739.jpg

Dodajme, že súťaže českého rely šampionátu sa jazdia na dve etapy a pre súťažné posádky je to vždy pekná dávka ostrých kilometrov. 41. ročník Pačejova pripravil štrnásť rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke 143,18 km (s prejazdami 436 km). Netradične sa bude prvá etapa jazdiť v nedeľu (osem úsekov - 82,3 km), a druhá etapa dokončí súťaž v pondelok (šesť úsekov – 60,88 km). Centrum súťaže je situované asi 40 kilometrov juhovýchodne od Plzne, v Pačejove. Servisné parkovisko je vzdialené približne dvadsať kilometrov ďalej, na letisku v obci Lnáře. Pri novinárov je dôležité vedieť, že Tlačové stredisko bude na Mestskom úrade v neďalekých Horažďoviciach. Prvá rýchlostná skúška štartuje v nedeľu 27. septembra 2020 o 8:48 miestneho času.

Ľuboš Kašický

asfr9736.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri