Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Gesto súcitu od paparazzi, ktorí nafotili Schumachera

Thursday, 04. 01. 2018 - 15:15, Ľuboš Kašický   

Gesto súcitu od paparazzi, ktorí nafotili Schumachera

V týchto dňoch oslavuje Michael Schumacher narodeniny a tak si na neho svet znova spomenul.



Od svojej nešťastnej lyžovačky koncom roka 2013 je kedysi najslávnejší pilot F1 stále odkázaný na starostlivosť iných. Leží v malom domčeku vedľa svojho sídla pri ženevskom jazere, ktoré jeho rodina zmenila na akúsi súkromnú nemocnicu.

Dvaja francúzski novinári z L´Equipe dostali za úlohu zistiť niečo o jeho aktuálnom stave, no členovia súkromnej ochranky ich zastavili a nepustili ďalej. Napriek tomu sa však fotografom podarilo uloviť nejaké zábery. „Sledovať a dokumentovať čo sa deje je naša práca," hovorí jeden z nich. „Rozhodli sme sa však, že tieto zábery nebudeme publikovať a pridávať do našej databázy. Publikovať človeka v takom stave by poškodilo obraz nášho vydavateľa."

Martin Trenkler;mschumacher-2010-italy-02.jpg

Ak sa paparazzi, ktorí sú za to dobre platení, rozhodnú pre také gesto, tak to už samo o sebe niečo naznačuje. Je to len obava o súdne spory, alebo je to naozaj ľudské gesto súcitu? Každopádne to znova naznačuje, že s Michaelom Schumacherom to naozaj nevyzerá dobre. Podľa iných zdrojov vraj prebehlo nejaké oficiálne šetrenie stavu a nemecká superhviezda je imobilná a neschopná komunikácie.

Ak sa Schumacher dožije, tak o rok bude oslavovať, ak sa tomuto stavu dá hovoriť oslava, rovnú päťdesiatu. Nie každý ho mal rád a ako správna superhviezda bol často rozporuplný. Každopádne to však bol mimoriadny pretekár, ktorý prepísal históriu kráľovskej disciplíny automobilového športu a vrátil Ferrari na piedestál.

Martin Trenkler;2011de-mschumacher-04.jpg

Jeho dlhoročná tlačová tajomníčka a neskôr aj osobná manažérka Sabine Kehmová nedávno priznala, že krátko pred nešťastnou lyžovačkou jej Michael vravel, že by sa najradšej úplne stratil z verejného života a žil nenápadne v ústraní bez záujmu médií a fanúšikov. „To je dôvod, prečo nezverejňujeme žiadne informácie o jeho zdravotnom stave," vysvetľuje Sabine.

Martin Trenkler;2011hu-mschumacher-04.jpg

Meno Schumacher sa však už nedá odtrhnúť od autošportu. Michael je legenda. Navyše jeho syn Mick dorástol do veku, keď už jazdí vo formule tri. Po vlaňajšom premiérovom roku, keď vyjazdil jedno pódium, ho čaká druhý rok v F3. Teraz sa už budú očakávať výsledky a dôkaz, že je na správnej ceste do F1. O meno Schumacher samozrejme majú záujem vo Ferrari aj v Mercedese. Ak Mick nesklame, tak o 2-3 roky budeme azda môcť sledovať pokračovanie schumacherovskej dynastie v F1. Vníma však túto situáciu aj Michael? Dožije sa toho?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri