Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

GART RACING je pripravený pod Tatrami zabojovať

Thursday, 26. 05. 2022 - 08:22, Radovan Szabosi   

GART RACING je pripravený pod Tatrami zabojovať

Prakticky obidve súťažné posádky mladého prešovského tímu GART RACING zažijú tento víkend súťažnú premiéru na najstaršej slovenskej automobilovej súťaži, 49. Rallye Tatry 2022.

K okrúhlemu 50-ročnému jubileu rýchlo sa blížiaca podtatranská rely v tomto roku pripravila pre súťažné posádky niekoľko zaujímavých zmien. Tými najdôležitejšími sú skutočnosti, že súťaž sa po niekoľkých rokoch znova vracia na gemerské úseky v okolí Rožňavy, či nový priestor pre servis. Prvýkrát totiž servisné parkovisko bude situované na Letisku Poprad! Posunul sa aj shakedown z piatka na sobotňajšie dopoludnie. V piatok podvečer však ostal slávnostný štart na námestí v Poprade, no rovnako ako vlani, prvá etape začne až v sobotu popoludní. Súťaž vyvrcholí nedeľňajšou druhou etapou a vyhlásením výsledkov znova na námestí v centre mesta.

00gart36.jpg

„Chodievam na rely Tatry už niekoľko rokov ako divák a veľmi túto súťaž obdivujem,“ neskrýva mladý prešovský talent Jakub Jačišin, ktorý bude mať na Rallye Tatry premiéru v Slovenskom Rally Pohári. „Pôvodne sme mali pohárovú sezónu odštartovať na Slovakia Ringu, no po nešťastných udalostiach sa začiatok odsunul až na tento víkend,“ dodáva 21-ročný pretekár, ktorému už druhý rok robí navigátora Jarko Benček. Mladá posádka má za sebou niekoľko štartov v nižšej úrovni a pre oboch to bude premiéra na tak významnom podniku. Chlapci budú štartovať s Peugeotom 206 RC a do víkendu nastupujú s pokorou. „Dôležité bude dôjsť do cieľa a získať cenné skúsenosti,“ uvedomuje si Jakub Jačišin.

00gart56.jpg

V inej pozícii je oveľa skúsenejšia posádka Dominik Benček a Radovan Plichta, ktorá už spolu odjazdila niekoľko súťaží Majstrovstiev Slovenska. Aj pre nich však bude štart pod Tatrami premiérový. „Áno, je to tak,“ prikyvuje s úsmevom Dominik. „Odjazdili sme už Prešov, Košice, Veľký Krtíš, či naposledy Valašku, ale na rely Tatry sme ešte neštartovali.“ Posádka jazdí na Mitsubishi Lancer evo IX a po dvoch druhých miestach vo Valašskom Meziříčí je priebežne na druhom mieste v triede 3. Na Morave ju však potrápili technické problémy a teraz, po ich odstránení, veria v ešte lepší výsledok. „Problémy s technikou sme odstránili a vyskúšali sme aj auto na menšej súťaži. Sme pripravení, ako sa najlepšie dalo a ak nás nič mimoriadne neprekvapí, tak veríme, že budeme bojovať o víťazstvo v našej triede,“ netají sa ambíciami zdravo nabudený Dominik Benček. Trieda 3 je síce obsadená iba niekoľkými posádkami, no čo meno, to skúsenosť a kvalita. Preto sa môžeme naozaj tešiť na vzrušujúci dramatický súboj o víťazstvo.

00gart41.jpg

Prešovčania z tímu GART RACING považujú popradskú súťaž prakticky za domácu, keďže sa jazdí v rovnakom regióne. Podľa toho majú aj rozložené sily. Dominik Benček s Radom Plichtom odchádzajú do Popradu už vo štvrtok, kedy absolvujú administratívno-technické preberanie a začnú s obhliadkami tratí. Druhá posádka, Jakub Jačišin a Jarko Benček, odchádza pod Tatry v piatok, keďže SRP má v itinerári kratšiu trať a menej úsekov. Obide posádky sa potom znova spoločne stretnú na slávnostnom štarte v piatok o 18-tej hodine na Námestí svätého Egídia v Poprade.

Bohuslav Štrauch;dsc-2171-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri