Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

II. FIA Motorsport Games

Monday, 01. 02. 2021 - 13:42,    

II. FIA Motorsport Games

Keď sa FIA Motorsport Games vráti do hry na okruhu Circuit Paul Ricard v októbri 2021, bude obsahovať rozšírený program 18 disciplín, čo predstavuje trojnásobný nárast oproti úvodnej edícii.

Unikátny formát podujatia, ktorý bol uvedený na trh v roku 2019, umožňuje medzinárodným pretekárom súťažiť o zlato vo farbách svojej národnej vlajky. Šesť disciplín, ktoré tvorili rozvrh pri prvom behu, sa vráti tento rok, zatiaľ čo príliv vzrušujúcich doplnkov prinesie do súťaže značnú rozmanitosť.

Prototyp kategórie LMP3 s výrobou viacerých značiek vytvorí sieť pre novú disciplínu Endurance a zavedie súťaž na dlhé trate do FIA Motorsport Games 2021. Významné je aj vytvorenie podujatia GT Sprint pre profesionálnych pretekárov, ktoré doplní GT Cup pre dvoch jazdcov, ktorý si zachováva svoj éter pro / am.

logo-54.jpg

FIA Motorsport Games sa pre svoje druhé vydanie vydá z okruhu, pričom hlavnou súčasťou konania sa má stať rally. Na trati Sainte-Baume budú asfaltové cesty, do programu 2021 budú zaradené štyri samostatné disciplíny so vzrušujúcimi novými prírastkami pre vysoko výkonné stroje Rally2 a automobily Rally4 s pohonom všetkých kolies. Nebude chýbať ani obľúbená historická scéna, ku ktorej sa pripoja aj Historická rally a Historická rally pravidelnosť.

Podujatie bude demonštrovať väčšie odhodlanie venovať sa motorizmu na miestnej úrovni prostredníctvom rozširujúcej sa disciplíny Cross car, ktorá bude obsahovať samostatné súťaže pre mladšie a staršie nádeje na okruhu Veynois neďaleko Gap. Táto akčná off-roadová súťaž je cenovo dostupným vstupom do športu pre vodičov všetkých vekových skupín a môže poskytnúť cestu k rally alebo rallycrossu. Do programu sa navyše zapojí aj automatický slalom.

foto-1-4.jpg

Nová sada motokárových disciplín pridá do harmonogramu ďalšie miestne súťaže. Nasleduje úspešný debut Karting Slalom v roku 2019, ktorý sa postaral o párovanie mužov a žien vo veku od 16 rokov. Vydanie 2021 bude obsahovať ďalšie triedy pre pretekárov Karting Endurance a Karting Sprint, ktoré budú obsahovať juniorské a seniorské triedy.

Druhé vydanie sa má konať 29. - 31. októbra na okruhu Circuit Paul Ricard, ktorý nedávno demonštroval svoj budúci pokrok tým, že sa stal vôbec prvým francúzskym dejiskom motoristických pretekov a iba druhou traťou formuly 1, ktorá získala environmentálnu akreditáciu s 3 hviezdičkami FIA. . Ďalšie správy týkajúce sa automobilových hier FIA 2021 vrátane podrobných informácií o každej disciplíne budú potvrdené v priebehu nasledujúcich mesiacov.

logo2.jpg

Tom Kristensen, predseda komisie jazdcov FIA: „Ako predseda komisie jazdcov FIA som rád, že sa táto úžasná udalosť vráti do starých koľají. FIA Motorsport Games sú výnimočnou príležitosťou pre celú rodinu motoristických športov, aby sa spojili, od miestnej úrovne až po elitu, pričom ženy a muži z mnohých regiónov a krajín zdieľajú túto vášeň pre tento šport. Je to tiež šanca dať motoristickému športu vo vašej krajine nový impulz po tomto zložitom období. Ako vodiči nedostávame veľa príležitostí pretekať v mene našej krajiny. Mal som to šťastie v kariére a mám na tú dobu nejaké trvalé spomienky. Nech ste ktokoľvek a z ktorejkoľvek krajiny pochádzate, je tu pre vás kategória ako stvorená. “



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri