Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

FIA ETCC Pergusa Homola Motorsport Kvalifikácia

Sunday, 11. 10. 2015 - 15:05, Public relations   

FIA ETCC Pergusa Homola Motorsport Kvalifikácia

Organizátori sa rozhodli netradičným spôsobom v seriáli FIA ETCC dať na posledných pretekoch v sezóne kvalifikáciu na okruhu Autodromo di Pergusa na nedeľu ráno o 08.00 hod, tri hodiny pred prvými pretekmi. Maťo Homola so svojim SEAT Leon Cup Racer bol aj napriek tomu pripravený a dobre naladený. Počas kvalifikácie sa Maťo troška trápil na trati, keďže viackrát dobehol pomalšie jazdiace Ford Fiesty, ktoré ho zdržali a tak nemohol zajazdiť čas, ktorý by ho uspokojoval. Keď sa mu ale trať uvoľnila, okamžite atakoval najvyššiu pozíciu.

mato-homola-zolder-q-1-1.jpg

Po dosiahnutí najrýchlejšieho času bol Maťo povolaný do boxu na výmenu pneumatík za nové. Počas výmeny na okruhu krúžiaci Dušan Borković zajazdil lepší čas ako Maťo a tak sa Maťo dostal na druhé miesto so stratou iba 0,1 sekundy. Maťo po výmene pneumatík vyrazil znovu na trať, kde sa snažil Dušanov čas prekonať. Mal to veľmi dobre rozbehnuté, zajazdil najrýchlejší medzičas z celého pola, ktorý nasvedčoval Maťovu dobrú kondíciu a vynikajúco nastavené auto.

mato-homola-zolder-q-2-1.jpg

Tím napäto čakal Maťov čas v cieli, ale bohužiaľ zase dobehol pomalšiu Fiestu na trati, ktorá ho natoľko spomalila, že mu zmarila možnosť získať prvú pozíciu. Keďže toto bolo v poslednej minúte kvalifikácie, Maťo už nemal možnosť začať nové kolo, čas vylepšiť a musel zájsť do boxu. Naopak Dušan mal väčšie šťastie - mal voľnú trať a podarilo sa mu v tomto poslednom kole ešte svoj čas vylepšiť. Maťo takto ukončil kvalifikáciu na druhom mieste so stratou 0,3 sekundy, čo značí pripísanie 4 bodov do celkového hodnotenia. 4 body preto, lebo sa na tomto poslednom podujatí rozdávajú dvojnásobné body.

mato-homola-zolder-q-3-1.jpg

Maťo: „V kvalifikácii som získal po veľkom boji 2. miesto, čo je pre mňa osobne mierne sklamanie, nakoľko som sa videl na prvom mieste. Ale jazdil som najlepšie ako som vedel, len mi chýbalo to povestné šťastie. V kolách, ktoré som mal najlepšie rozbehnuté ma v šikanách spomalili jazdci z iných tried, ale to sa mohlo stať komukoľvek. V prvých pretekoch odštartujem z druhého miesta, čo je veľmi dobrá východisková pozícia pre boj o celkové víťazstvo. Ďakujem Vám všetkým za vašu podporu v akejkoľvek forme. Držte mi palce v oboch dnešných pretekoch :)."

mato-homola-zolder-q-4-2.jpg

Obidva nedeľňajšie preteky odvysiela naživo Eurosport International.
Sleduj ma aj na mojom facebook profile, kde mám aktuálne informácie alebo live timing www.severinoliborio.altervista.org

mato-homola-zolder-q-5-1.jpg

Program

Nedeľa:

Preteky 1 11.00 hod 11 kôl - letmý štart - LIVE vysielanie na Eurosporte
Preteky 2 13.00 hod 11 kôl - pevný štart - LIVE vysielanie na Eurosporte

reklamni-partneri-2015-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri