Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Exkluzívna vizitka práce Rosinu a Matadoru

Thursday, 08. 09. 2022 - 07:48, Radovan Szabosi   

Exkluzívna vizitka práce Rosinu a Matadoru

Štofi Rosina a jeho KTM X-Bow GT2 vychádza celosvetovo v státisícovom náklade, keď si ho pre svoje autíčka vybral svetoznámy výrobca autodráh Carrera. Viete si predstaviť lepší marketing?

Najúspešnejší slovenský okruhový pretekár sa v ostatných troch rokoch úspešne podieľa na vývoji vynikajúceho vozidla KTM X-Bow GT2, ktoré začína zbierať úspechy. Už vlani dokázal 33-ročný Slovák priviezť v belgickom Spa-Francorchamps prvé víťazstvo pre túto špičkovú techniku budúcnosti a v tomto roku je aktuálne, dve podujatia pred koncom sezóny, na delenom prvom mieste priebežného poradia. „Mám radosť, že môžem stáť pri zrode takéhoto projektu a že sa nám spoločnými silami darí posúvať ho k úspechom,“ vraví s pokorou Štofi Rosina, ktorý je jazdcom nemeckého tímu True Racing by Reiter Engineering s továrenskou podporu rakúskej značky KTM.

lo-dbwp4093-1.jpg

Európska séria pre vozidlá kategórie GT2 pritiahla vo svojom druhom roku silnú konkurenciu v podobe značiek akými sú Audi, Brabham, Lamborghini, či Porsche. Za volantmi sedia profesionáli, ktorí si na trati nič nedarujú, čo iba zvyšuje kredit výsledkov Štofiho Rosinu a KTM X-Bow GT2. „Pravidlá určujú, že jazdíme v triede PRO - AM. Ja súťažím s jazdcami v triede PRO a teším sa, že dokážeme s našim autom jazdiť špičku, čo vôbec nie je jednoduché v tejto silne obsadenej skupine. Po pretekoch v Spa sme sa dotiahli na lídrov a do zvyšku sezóny je tak všetko otvorené. Stále sa môžeme pokúsiť zabojovať o titul. Uvidíme, ako to dopadne berieme to s pokorou a športovo. Bolo by však krásne potešiť slovenských fanúšikov aj značku KTM, ak by sa to podarilo,“ stojí nohami pevne na zemi slovenský pretekár.

ktm-x-bow-carrera-01-48016.jpg

Exkluzívnou vizitkou práce Štofiho Rosinu je najnovšie pocta, ktorej sa mu dostalo tým, že práve jeho si svetoznámy výrobca autodráh Carrera vybral ako predlohu pre novú dráhu. „Je to neuveriteľný pocit vidieť seba v tomto miniatúrnom autíčku s ktorým sa hrajú milióny detí po celom svete. Carrera si ako predlohu zvolila model KTM X-Box GT2 s ktorým sme vlani, so spolujazdcom Sarminim, zvíťazili v Belgicku. Autíčko je prepracované do detailov a nechýbajú ani polepy našej slovenskej značky MATADOR, čo je fantastickým výsledkom marketingovej práce pre firmu aj pre celé Slovensko. Spoločnosť MATADOR ma podporuje už od samých začiatkov. Môcť im vrátiť hodnotu za vynaložene prostriedky nielen formou celosvetových TV prenosov, ale aj takto, je super. A o tom to je. Carrera predá celosvetovo desiatky tisíc kusov týchto hračiek. Ak si vybrali auto s našim logom bez žiadneho lobingu ukazuje, že rozhodnutie spoločnosti MATADOR podporovať projekt s KTM bolo správne. Mimochodom spoločnosť MATADOR sa venuje inováciám a vývoju, no a je možné, že ďalšie kroky spolupráce môžeme otvoriť práve cez motoršport. Naozaj mám z toho veľkú radosť,“ dodáva Štofi Rosina, ktorého už o dva týždne čakajú predposledné preteky sezóny v španielskej Valencii. V kokpite sa tento rok strieda s ďalším Slovákom, Filipom Sládečkom, čo len umocňuje dobré meno Slovenska.

ktm-x-bow-carrera-03-48024.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri