Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Evansa na čele vystriedal Neuville

Sunday, 31. 03. 2019 - 01:01, Ľuboš Kašický   

Evansa na čele vystriedal Neuville

Druhú etapy korzickej súťaže začal výborne Ott Tänak, ktorý sa prepracoval až do čela. Jeho popoludňajší defekt však všetko zmenil.

 

„Začali sme výborne. Auto perfektne fungovalo a my sme mali rytmus a nerobili žiadne chyby. „Stále však nedokážem pochopiť čo sa stalo potom,“ bilancuje druhú etapu štvrtej súťaže MS rely 2019 Estónec Tänak. „Sme veľmi sklamaní. Tím odviedol výbornú prácu. Auto bolo skvelé a neurobil som žiadnu chybu. Viem, že toto je veľmi náročná súťaž na ktorú sme sa tvrdo pripravovali. Preto je to ťažké akceptovať.“

Copyright manufacturer;2019tourdecorse-aus-1502.jpg

O čom Ott Tänak vraví? Toyota je naozaj skvele pripravená a Estónec sa dokázal prepracovať do čela súťaže. Potom však v predposlednom sobotňajšom úseku dostal defekt a prepadol sa na siedme miesto. So stratou necelých dvoch minút nocuje pilot Tommi Mäkkinena na šiestom mieste s len veľmi malo nádejou na pódium.

Copyright manufacturer;wrc-2019-rd4-118.jpg

Po problémoch Tänaka sa do čela vrátil Ford Fiesta WRC Elfyna Evansa, no Walesan sa tam zasa neohrial dlho. Už v nasledujúcom poslednom úseku dňa ho o malicherné dve desatiny sekundy predbehol Thierry Neuville a konečne začal opäť dýchať čerstvý vzduch lídra. „Ešte dopoludnia som sa nedokázal motivovať. Popoludní sa však situácia začala otáčať. Bez rizika však nemôžeme zabojovať o víťazstvo,“ uvedomuje si nový líder.

Copyright manufacturer;ro-201904988.jpg

A čo hviezdy Ogier a Loeb? Pilotovi Citroenu sa nedarí doladiť auto hoci je tretí, tak stráca už 40 sekúnd na druhého Evansa. Loeb sa nevýrazne trápi na ôsmom mieste a určite sa teší na záver blížiacej sa tretej etapy, ktorá končí krátko po poludní.

Výsledky po druhej etape korzickej rely 2019:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 2:56:50.0
2. Elfyn Evans / Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +4.5
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Citroen C3 WRC) +44.8
4. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +49.9
5. Teemu Suninen / Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:32.1
6. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:54.5
7. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Citroen C3 WRC) +1:59.3
8. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +3:21.4
...



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri