Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Európsky šampionát ťahačov opäť na SLOVAKIA RINGU!

Wednesday, 15. 06. 2022 - 09:08, Radovan Szabosi   

Európsky šampionát ťahačov opäť na SLOVAKIA RINGU!

Motoristický seriál medzinárodného kalibru prichádza opäť na okruh SLOVAKIA RING! OMV MaxxMotion Goodyear Truck Race of Slovakia - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov (FIA ETRC) zabavia 2. a 3. júla naše publikum už po štvrtýkrát v histórii.

Monumentálne pretekárske ťahače sme u nás naposledy videli v roku 2019. Zakaždým však vzbudzovali rešpekt a prekvapovali svojimi ostrými podvozkami a ešte ostrejšími pretekármi. V štartovom poli pätnástich ťahačov nebudú chýbať známe mená ako Adam Lacko (Majster Európy 2017) na Freightlineri českého tímu Buggyra ZM Racing, alebo populárny maďarský pretekár Norbert Kiss (Révész Racing, MAN) - úradujúci Majster Európy. Prídu samozrejme ďalší skvelí šampióni ako Jochen Hahn (Team Hahn Racing, IVECO), Sascha Lenz (SL Trucksport 30, MAN) a Antonio Albacete (T Sport Bernau, MAN). Bude to tiež súboj značiek MAN, IVECO, SCANIA a Freightliner.

1-291.jpg

5300-kg stroje s objemom motorov 13 000 cm3 a s max. výkonom až 1100 konských síl majú tento rok na programe dovedna 32 pretekov na 8 európskych okruhoch. Každý víkend teda ponúkne štvoro pretekov, tak ako v minulosti. SLOVAKIA RING je ich tretie podujatie sezóny.

3-201.jpg

Pretekárske ťahače sú na medzinárodnej scéne už viac ako 30 rokov, no samotný európsky šampionát vznikol v roku 2006 a od sezóny 2016 je promotérom seriálu ETRA Promotion GmbH.

6-72.jpg

Sezóna Goodyear FIA ETRC 2022 odštartovala koncom mája v talianskom Misane. Norbi Kiss tam odštartoval obhajobu titulu európskeho šampióna vo veľkom štýle: získal obe kvalifikačné "Superpole", ktoré premenil v dve víťazstvá. Ostatné dve víkendové najcennejšie trofeje si prevzali Antonio Albacete a Sascha Lenz. Júnový horúci Hungaroring zaplnili fanúšikovia domáceho Kissa, ktorý ich obdaril nielen dvomi pole position, ale aj hetrikom víťazstiev. Jediný ďalší najvyšší stupienok získal Adam Lacko, a to po reštarte dramatických druhých pretekov. Tam po bláznivých hromadných kolíziách vypadol aj Kiss, ktorý takmer prevrátil svoj stroj na bok! O zábavu tak nie je núdza a svoje ambície si prídu šampióni ťahačov potvrdiť na SLOVAKIA RING 2. a 3. júla.

4-163.jpg

FIA ETRC v skratke:

  • Štvoro pretekov (2+2) počas jedného víkendu
  • Dve kvalifikácie a merané tréningy Super Pole
  • Max. rýchlosť 160 km/h
  • Min. povinná hmotnosť 5,3 t
  • Obrátený štartový rošt v 2. a 4. pretekoch pre ťahače, ktoré skončili na 1. až 8. mieste v pretekoch predtým
  • "Čierny dym" - prvýkrát upozornenie, druhýkrát vylúčenie
  • Pretekári rozdelení do dvoch tried: Chrome a Titan, z toho iba Chrome boduje v pohári Promoter's Cup

 

7-41.jpg

Súčasťou víkendu bude samozrejme bohatý sprievodný program. Návštevníkom bude sprístupnený celý areál, vrátane Centra bezpečnej jazdy kde nájdu svoje zázemie nablýskané ťahače v rámci Truck Arény, ale aj  motokárové centrum, zvierací Malkia Park, terénny polygón s priľahlým vojenským múzeom, destské atrakcie, výstava veteránov a tuningových áut, autogramiáda s pretekármi a ďalšie atrakcie pre celé rodiny.

Vstupenky sú v predpredaji na www.slovakiaring.sk a zakúpiť sa dajú aj priamo v hlavnej pokladni okruhu počas podujatia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri