Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dve víťazstvá pre Šveca a Kesko Racing Team z Ostrej Lúky

Tuesday, 15. 09. 2020 - 13:31, Miroslav Majláth   

Dve víťazstvá pre Šveca a Kesko Racing Team z Ostrej Lúky

Kamil Švec z dvomi prvenstvami, Fero Fusko s jedným piatym a jedným šiestym miestom. Taká je bilancia Kesko Racing Teamu z druhého kopcového víkendu, ktorý sa konal na Ostrej Lúke.

Tohtoročné AZ Car Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu sa vďaka COVIDu rozbehli síce až začiatkom septembra, o to rýchlejšie však odsýpajú jednotlivé preteky. Iba pred týždňom odjazdili účastníci seriálu prvé dve tohtoročné kolá, dnes už majú za sebou aj tretie a štvrté. Stalo sa tak na podujatí L Racing Ostrá Lúka 2020 a do bojov sa zapojila aj dvojica jazdcov rožňavského Kesko Racing Teamu.

ac7i5307.jpg

V prípade Kamila Šveca a jeho Peugeotu 208 R2 mali preteky na Ostrej Lúke dosiahnuť efektu rozjazdenia sa a vyskúšania techniky pred Rallye Tatry, ktoré sa mali konať už týždeň po Ostrej Lúke. Skutočnosť je však dnes úplne iná a spomínaná rally súťaž sa neuskutoční. Kamil však aj napriek faktu, že prišiel skúšať auto, vyhral. A to nie jedenkrát, ale po oba dva dni. Navyše bral víťazstvo nielen vo svojej triede 5b, ale aj za celú skupinu 5.

ac7i6148.jpg

„Som nadmieru spokojný. Mne sa tento kopec naozaj veľmi páči a aj keď je dĺžkovo krátky, je poriadne technický, taký rallystický. Najskôr som tu chcel odskúšať techniku pred rally, ale následne ju zrušili. Tak som do toho išiel naplno. Robili sme po Rzeszowe nejaké úpravy na aute, teraz som ho vyskúšal, všetko funguje ako má, zrýchľoval som sa z kola na kolo, tak som spokojný,“ zhodnotil Kamil Švec v cieli pretekov.

ac7i8023.jpg

Fero Fusko, úradujúci majster triedy N do dvoch litrov z minulého roku, rovnako ako Kamil prvé preteky na Pezinskej Babe vynechal a predstavil sa až na Ostrej Lúke. Samozrejme v spolupráci s jeho neoddeliteľným Seatom Leon TDi, pričom nový Performance Factor ho zaradil do rovnakej triedy v akej bojoval aj Kamil, čiže 5b.  V prípade Fera z toho boli dve tretie miesta v triede 5b.

ac7i6158.jpg

„Pekné počasie, pekné preteky. Moje auto však bolo pripravené na Rallye Tatry a nie na kopec. Ale nevadí, tento rok je všetko inak akoby malo byť. Na poslednú chvíľu sme počítali aj Performance Factor pričom som vôbec netušil, že budeme s Kamilom bojovať v jednej triede. Nabudúce sa pripravíme lepšie. Inak bolo všetko v poriadku,“ doplnil Fero Fusko.

ac7i8025.jpg

Informáciu o tom, na ktorých ďalších pretekoch jazdcov Kesko Racing Teamu uvidíme nabudúce, vám v tomto momente ešte neprezradíme, určite vás však o tom budeme vopred informovať.

Miro Majláth

ac7i7445.jpg

asfr5246.jpg

ac7i5687.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri