Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dve trináste miesta pre Maťa Homolu na pretekoch WTCR v Maroku

Monday, 09. 04. 2018 - 15:11, Public relations   

Dve trináste miesta pre Maťa Homolu na pretekoch WTCR v Maroku

V nedeľu už nad okruhom v Marakéši vyšlo slnko a podmienky na pretekanie boli skutočne výrazne lepšie. Maťo Homola vyštartoval do kvalifikácie s odhodlaním zajazdiť čo najlepšie časy, no napriek výrazným zmenám nastavení a veľkej práci, ktorú odviedol tím počas noci, to nestačilo na lepšie ako 16. miesto na štarte oboch dnešných pretekov.

„Po včerajších nehodách museli mechanici môjho tímu dlho pracovať, aby sa im podarilo dať auto dohromady, za čo im chcem poďakovať. S autom sa mi jazdilo výrazne lepšie ako včera, aj vďaka ďalším zmenám v nastavení," povedal po kvalifikácii Maťo. Stále však na úplný vrchol chýba viac ako sekunda. „Brzdy nefungujú presne tak, ako by som si predstavoval a viackrát sa mi stalo, že som "prebrzdil". To bol aj prípad v šikane, kde som si nakoniec musel pomôcť ručnou brzdou, aby som netrafil bariéru predkom, ale bokom," dodáva Maťo.

023a0ed7c7d7f65be7c981add30276f8.jpg

Našťastie nedošlo k veľkým poškodeniam, Maťo pokračoval ďalej, ale svoj čas už nezlepšil. Chvíľu sa pohyboval v prvej desiatke, no ostatní pretekári ho pár minút pred koncom kvalifikácie preskočili a odsunuli ho na 16. miesto na štarte oboch dnešných pretekov. Štartové pole je však veľmi vyrovnané a na 9. miesto slovenskému pretekárovi chýbalo len 0,122 s.

Do prvých pretekov štartoval Maťo z 15. miesta vďaka penalizácii Frédérica Vervisha a opäť to boli dramatické preteky, kde došlo ku viacerým kontaktom, no Maťovi sa podarilo našťastie tým väčším vyhnúť a dokonca sa dostať pred jedného jazdca. V jeden moment sa dostal takmer na dosah bodovaných miest, keď sa pohyboval na 12. mieste, no John Filippi dokázal slovenského jazdca predbehnúť a Maťo celkovo obsadil 13. priečku. „Máme viacero problémov a nie som stopercentne spokojný s autom. Brzdy sa nedajú úplne dobre dávkovať a bojoval som aj s kŕčmi v ľavej nohe. Skutočne som musel tlačiť. Rovnako bojujem s autom uprostred zákrut, nefunguje to ešte tak ako by malo. Teraz sa však sústredím na ďalšie preteky, ktoré začínajú o chvíľu," povedal po druhých pretekoch víkendu Maťo.

03718002-0936.jpg

Záverečné víkendové preteky štartoval Maťo už podľa výsledkov kvalifikácie, teda zo 16. priečky. Pravdepodobne nie je možné, aby preteky na tomto okruhu prebehli bez neutralizačného vozidla a to nechýbalo ani teraz. V 15. kole sa Maťo dostal už na 12. miesto, no Tom Coronel sa prebojoval pred neho a o to iste sa snažil aj Nathanael Berthon, ktorý však v pravotočivej zákrute nenechal Maťovi žiadne miesto, snažil sa ho zavrieť a doplatil na to, keď sa jeho auto po kolízii s našim pretekárom stočilo a skončil v bariérach. Už druhý výjazd safety caru počas tretích pretekov víkendu znamenal opäť zvoľnenie pretekov. Po tomto kontakte zostalo Maťove auto poškodené a voľný spliter neumožnil ideálne fungovanie aerodynamiky. Napriek tomu však ubránil už druhé 13. miesto v Marakéši. „Skutočne som do toho dal všetko. Musíme ešte skutočne auto doladiť. Na prvú 10. nestrácame veľa, no na prvú päťku to stále nie je. Problémy s brzdami a takisto neistota a nedotáčavosť v takmer všetkých zákrutách," skonštatoval po pretekoch.

03718002103249-1.jpg

Záverečná bilancia víkendu - dve trináste miesta a jedny nedokončené preteky pre slovenského pretekára. Napriek najmenšiemu objemu zo štartového pola Peugeot 308 TCR ukazuje, že dokáže dosiahnuť do prvej desiatky, no je potrebné nájsť to správne nastavenia. Pred nami je ešte 27 pretekov a množstvo bodov. „S tímom budeme testovať a hľadať ďalšie desatinky. Sezóna začína, hlavu hore a ideme na to!" uzatvoril po víkende Maťo Homola.

Teraz sa seriál svetového pohára WTCR presunie do Maďarska, kde sa posledný aprílový víkend predstaví aj slovenský pretekár a preto všetkých slovenských fanúšikov srdečne pozývame, keďže je to najbližšie, ako sa WTCR tento rok ku Slovensku dostane.

nove.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri