Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

DS TECHEETAH oslavuje titul vo Formule E

Monday, 15. 07. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

DS TECHEETAH oslavuje titul vo Formule E

Dvojica pretekov v New Yorku uzatvorila počas víkendu piatu sezónu Majstrovstiev sveta Formule E. Titul šampióna obhájil Jean-Eric Vergne z tímu DS TECHEETAH.

 

Piata sezóna elektrickej formuly budúcnosti bola nečakane turbulentná. Prvých osem pretekov trinásťdielneho seriálu FE 2018/2019 vyhralo osem rôznych pretekárov a až v záverečnej tretine sa začala vytvárať definitívna zostava ašpirantov na titul. Po nevydarenom vstupe do sezóny získaval obhajca titulu, Francúz Jean-Eric Vergne, konečne pôdu pod nohami a k víťazstvu z Číny pridal cenný triumf v Monte Carle a Berne. To ho vynieslo do čela priebežného poradia pred záverečným dvojkolovým finále v New Yorku.

tech05.jpg

Prvé preteky na nie najlepšie navrhnutej trati priniesli zmätok a Vergne po kolízii skončil dokonca až na pätnástom mieste. Vyhral prebudený Sebastien Buemi, ktorý naposledy vyhral pred viac, ako dvoma rokmi v Berlíne. Plánovaný odchod Renaultu z FE potom poznamenal výkony tímu a e.DAMS sa teraz spojil s Nissanom a konečne znova „obživnul“. Buemi však bol pred štartom nedeľňajších pretekov už mimo hru o titul, no rekordér v počte víťazstiev aj pole position v doterajšej päťročnej histórii Formule E dokázal vybojovať pódium aj v posledných pretekoch a nakoniec sa raduje prekvapivo z titulu vicemajstra sveta.

tech04-vergne-ogier.jpg

Posledné preteky sezóny vyhral Holanďan Robin Frijns z tímu Virgin Racing, no sľubný dvadsaťdva bodový náskok pred štartom pretekov stačil Vergnemu na pozornú profesorskú jazdu, ktorou získal potrebné body za siedme miesto a mohol sa radovať z titulu. Premiérový titul v Pohári konštruktérov doviezol Vergne aj pre svoj tím DS TECHEETAH, v ktorom štartuje spolu so skúseným André Lottererom. „Som veľmi hrdý, čo sme spolu s týmto tímom dokázali,“ radoval sa v cieli Vergne. „Vlani to bol malý zázrak vyhrať titul so súkromným tímom bez jediného testovacieho dňa. Tento rok k nám prišla automobilka DS a úspech práce celého tíme sme potvrdili. Som presvedčený, že sme momentálne najsilnejší tím vo formule E a ak nepoľavíme v práci, tak ním môžeme zostať aj v nasledujúcej sezóne.“ Tá štartuje počas tretieho novembrového víkendu v dvojkolom v Saudskoarabskom Ad Diriyahu.

standings-fe19-drivers.jpg

standings-fe19-teams.jpg

tech10.jpg

tech02.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri