Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Druhý deň vyhral Koči. Mičko vážne havaroval

Sunday, 16. 06. 2019 - 10:10, Ľuboš Kašický   

Druhý deň vyhral Koči. Mičko vážne havaroval

Dva úplne odlišné dni v pekelných horúčavách medzi moravskými vinicami zažili všetci, čo prišli na tretiu súťaž MSR do Hustopečí.

 

Tibor Szabosi;c30i7152-13.jpg

Hoci by sa mohlo zdať, že Martin Koči ľahko k víťazstvu prišiel, tak to zďaleka nie je pravda. Košičania sa potrápili a nahral im aj defekt Vaška Pecha, ktorý do druhého súťažného dňa slovenského rely šampionátu v Hustopečiach vyštartoval najlepšie. „Po včerajších problémoch sme dnes začali dobre, no na treťom úseku sme trafili jeden „katovací“ betón. Museli sme meniť koleso na ereske stratili sme cenný čas,“ vysvetľoval Plzeňák, ktorý nakoniec stačil len na body za šieste miesto.

Tibor Szabosi;asf-6107-6.jpg

Martin Koči bol však pripravený a okamžite sa chopil vedenia, ktoré si už udržal až do cieľa. „Možno to mohlo byť ešte lepšie, ale nechceli sme príliš riskovať. Stačilo to na prvé miesto a dôležité body, takže sme spokojní,“ povedal pilot Škoda Slovakia Motorsport jazdiaci na Fabii R5.

branohustopece.jpg

Na druhom mieste druhého súťažného dňa skončil Grzegorz Grzyb z tímu Rufa Sport (Fabia R5), ktorý sa vďaka konštantnému výkonu (včera vyhral MSR) umiestnil najvyššie zo všetkých posádok štartujúcich v MSR aj v absolútnom hodnotení. Grzyb celkovo skončil hneď za víťazným Marešom (Fabia R5) a Dohnalom (Focus WRC). „V Hustopečiach sa nám nikdy veľmi nedarilo, no teraz to konečne vyšlo. Mali sme dobré tempo a to nás teší,“ neskrýval spokojnosť v cieli pilot Rufa Sportu.

Tibor Szabosi;c30i7633-17.jpg

Tretí v rámci slovenského šampionátu skončil Roman Odložilík (SK DER TEAM) na Fabii R5. „Aj keď by sa podľa výsledku mohlo zdať inak (obidva súťažné dni tretie miesto v MSR), tak skutočnosť je iná. Včera sme mali zle nastavené auto a na pódium nám pomohli problémy súperov. Dnes to bolo dobré. Koči s Grzybom boli jasne rýchlejší, ale svoju pozíciu sme si ustáli,“ vraví Roman Odložilík.

Tibor Szabosi;asf-6049-4.jpg

Celkom dramatické to bolo v triede 3, kde sa o najväčšie vzrušenie postaral Dubničan Braňo Mičko. V rely stále nováčik v piatok získal pekné body za pódium v triede, no v sobotu sa na šiestom úseku nevmestil do jednej zo zákrut a tvrdo vrazil bokom do stromu. Pri pohľade na auto až človeka zamrazí, no našťastie Braňo utrpel iba menšie poranenia a zlomeninu kľúčnej kosti. Spolujazdec z toho vyviazol iba so šokom.

Tibor Szabosi;asf-5977-5.jpg

V triede 3 v sobotu zvíťazil Lukáš Matěna (KIT Racing), ktorý si naprával povesť po včerajšom vypadnutí hneď v úvode súťaže. Druhý došiel Tomáš Konečný (Rally System Slovakia), ktorého v piatok nečakane zradila technika a tiež musel odstúpiť.

Tibor Szabosi;asf-5994-3.jpg

Dopovedzme si, že v sobotu triedu 6 vyhral Bánovčan Martin Koiš (Fiesta R2T). Ďalším podnikom slovenského rely šampionátu je Rally Prešov, ktorá je na programe začiatkom júla.

Tibor Szabosi;c30i9265-18.jpg

Výsledky súťaže v Hustopečiach si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri