Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Druhé preteky v Zolderi a Maťo Homola na 8. mieste

Monday, 14. 09. 2020 - 17:20, Public relations   

Druhé preteky v Zolderi a Maťo Homola na 8. mieste

Dnešný deň bol o niečo náročnejší ako včera, Maťo vďaka obrátenému poradiu na štarte druhých pretekov šiel až z 9. miesta. Po výbornom štarte sa na moment ocitol dokonca na šiestej priečke, no táto trať autám Hyundai až tak nesvedčala. 

Vo včerajších prvých pretekoch víkendu šiel Maťo po fantastickej kvalifikácii z druhého miesta, niekoľko zákrut bol dokonca prvý, no preteky nakoniec dokončil na výbornom treťom mieste. Dnes sa poradie na štarte otáčalo, Maťo tak štartoval až z piateho radu.

2-163.jpg

„Štart do pretekov som mal fakt dobrý, no oproti Danimu (tímovému kolegovi) som mal o 30 kg viac a od takého štvrtého kola to už bolo riadne cítiť – strácal som výrazne v zákrutách a tiež na výjazdoch. Odvtedy začal môj defenzívny boj a jazda typu „štupeľ“, povedal Maťo po pretekoch. 

3-117.jpg

Hneď po štarte Maťo jazdil na 6. mieste, no už v treťom kole ho predbehol včerajší víťaz, Baert. Následne mal čo robiť a až do 12. kola sa bránil ďalším trom jazdcom, ktorí na neho tlačili. Pred neho sa však dostal len Oriola, vďaka čomu Maťo dojazdil druhé preteky víkendu TCR Europe na ôsmom mieste. 

5-61.jpg

„V poslednom kole sa predo mňa ešte snažil dostať jeden jazdec, no pri nájazde do zákruty do mňa jednoducho zabočil, vďaka čomu vyletel mimo trať. Teším sa z bodov, teším sa zo včerajšieho pódia a teším sa z toho, že som ukázal svoju rýchlosť. V Monze o 2 týždne dostanem asi pár kg navyše, ako daň za môj úspech tu, no nevadí, bojujeme ďalej!“, uzatvára víkend Maťo. 

1-194.jpg

Maťo sa v priebežnom hodnotení seriálu posunul na 8. miesto so ziskom 76 bodov.

7-24.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri