Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Druhé miesto pre RUFA SPORT zo 45. Rallye Tatry 2018

Tuesday, 29. 05. 2018 - 11:57, Public relations   

Druhé miesto pre RUFA SPORT zo 45. Rallye Tatry 2018

Súboj o víťazstvo do posledných metrov trate, ale aj neskutočne meniace sa počasie, ktoré so sebou prinieslo doslova záplavy vody a konečné druhé miesto absolútneho poradia. To všetko zažil slovenský RUFA SPORT Team v rámci 45. Rallye Tatry 2018.

Poľská posádka slovenského RUFA SPORT Teamu, Grzegorz Grzyb - Boguslaw Browinski prišli spoločne so Škodou Fabia R5 košického MM Rally Teamu do Popradu obhájiť vlaňajšie absolútne víťazstvo. Nie všetko však v živote nakoniec vyjde tak ako človek plánuje.

Martin Paľov;ik8a4166-1.jpg

Už večerný mestský okruh v Poprade, ktorý bol do harmonogramu jubilejnej 45. Rallye Tatry 2018 zaradený ako tradičná prvá rýchlostná skúška, pred štartom najrýchlejších vozidiel pokropil dážď. Snáď aj voda na trati môže za to, že Grzegorz s Boguslawom dojazdili do cieľa s drobnou stratou, iba šesť desatín sekundy na víťaza a prenocovali tak na druhom mieste celkového poradia.

Tibor Szabosi;c50q4612asf.jpg

V sobotu ráno, čiže druhý deň 45. Rallye Tatry 2018, sa Poprad a jeho okolie prebudilo do slnkom zaliateho dňa a zdalo sa, že celá súťaž sa bude konať na suchu. To však vydržalo iba dopoludnia a potom sa v Poprade a jeho okolí začali doslovne „čerti ženiť". Náhle búrky, ktoré prichádzali a odchádzali a opäť prichádzali urobili z tejto na Slovensku najstaršej rally súťaže doslova peklo, ktorým sa súťažiaci museli predrať až na cieľovú rampu. To sa podarilo aj posádke RUFA SPORT Teamu, pričom im v cieli, napriek týmto veľmi ťažkým podmienkam, patrilo druhé miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c50q6192.jpg

„Musím povedať pravdu, že sme sem prišli bojovať o víťazstvo. Sme však druhí, čo nie je zlé, ale mňa to dosť mrzí, nie som spokojný. Podmienky boli naozaj ťažké, voda striedala sucho a naopak. Miestami bol dážď naozaj neskutočne silný, dokonca nám v servise vytopilo kompletne náš servisný priestor. V takýchto podmienkach sa nesmierne ťažko vyhráva. Nám sa podarilo urobiť iba zopár drobných chýb, čo konkurencii stačilo využiť a vyhrať. Do konca sezóny je však ešte veľmi ďaleko, v priebežnom poradí nám spoločne s konkurenciou patrí rovnaký počet bodov a vedenie, čiže bojujeme ďalej a určite sa budeme snažiť zabojovať na všetkých súťažiach, ktoré nás ešte čakajú. Chcel by som poďakovať RUFA SPORT Teamu a jeho partnerom za podporu a mechanikom za perfektne pripravené auto," zhodnotil po súťaži Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;c50q5864-1.jpg

Ďalším podujatím pre RUFA SPORT a jeho posádku bude Acropolis Rally 2018 v Grécku, ktoré je zaradené do európskeho rally šampionátu. Ale o tomto podujatí až v nasledujúcej správe.

partneri-new.jpg

RUFA SPORT Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri