Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Druhé miesto po prvej etape v kategórii Quad pre Slováka Juraja Vargu

Sunday, 06. 03. 2022 - 16:41, Miroslav Majláth   

Druhé miesto po prvej etape v kategórii Quad pre Slováka Juraja Vargu

Prvá plnohodnotná etapa podujatia Abu Dhabi Desert Challenge 2022 skončila druhým miestom Juraja Vargu v kategórii Quad.

 

Juraj Varga Road to Dakar

Viac ako tristosedemdesiat kilometrov dlhá etapa smerujúca z Abu Dhabi do Quasr Al Sharab obsahovala aj dvestošesťdesiatdva kilometrov dlhý meraný úsek. V ňom sa podarilo jedinému slovenskému reprezentantovi Jurajovi Vargovi vybojovať druhé miesto v kategórii Quad.

Juraj Varga Road to Dakar

„Dnešná etapa bola pekná, len v mojom prípade sa nejako zbehlo niekoľko nedobrých okamihov. Asi na štvrtom kilometri mi buchol airbag. Neviem prečo, ani som nespadol, len zrazu na mne sám od seba buchol. Vďaka tomu výbuchu praskol camel bag, čiže vak na vodu praskol a vytiekol a ja som už na štvrtom kilometri skončil bez vody. Musel som to vydržať celých stoštyridsať kilometrov, čo v tom teple nebolo bohviečo. Potom prišiel problém s novou spojkou, ktorá začala šmýkať. Čerešnička na torte ma čakala tristo metrov pred cieľom, keď sa zrazu moja štvorkolka vypla a nechcela ísť ďalej. Asi dvadsať minút som sa ju snažil opraviť, alebo aspoň dotlačiť do cieľa, ale nedarilo sa mi ani jedno, ani druhé. Potom sa mi podarilo pomrviť nejakými káblami a naskočilo to a ja som mohol prísť do cieľa. Dnes to bol fakt zaujímavý deň a druhé miesto ma teší,“ opísal dnešnú etapu Juraj Varga.

Juraj Varga Road to Dakar

Na zajtra je plánovaná druhá etapa podujatia Abu Dhabi Desert Challenge 2022. Jej štart aj cieľ budú v dnešnom bivaku, čiže Quasr Al Sharab a súťažiaci v rámci nej budú musieť absolvovať aj tristotridsaťdva kilometrov dlhý meraný úsek.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri