Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Druhé a tretie miesto pre Kesko Racing Team zo Šternberku

Wednesday, 05. 06. 2019 - 19:44, Public relations   

Druhé a tretie miesto pre Kesko Racing Team zo Šternberku

Rovnako ako úvodné podujatie sezóny, aj štvrté kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019, patrilo v Kesko Racing Teame k novinkám.

Pre dvojicu jazdcov rožňavského tímu, čiže Fera Fuska a Davida Derďáka, znamenala sedemtisícosemsto metrov dlhá trať novinku, s ktorou sa museli popasovať a zároveň aj vybojovať čo možno najviac bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

Tibor Szabosi;asf-5000-5.jpg

„Trať je naozaj neskutočne dlhá a ťažko zapamätateľná. Priznávam, že som išiel viac menej na oči a tak je jasné, že som oproti súperom, ktorí tu jazdili už niekoľkokrát, strácal. Našťastie to nebolo veľa a ja som vybojoval druhé miesto v triede. Okrem toho bola trať po niekoľkých technických poruchách strašne zaolejovaná. Okrem toho sme neskutočne dlho čakali na náš štart a v tom teple čo prišlo to veru nebolo nič príjemné. Musím povedať, že takéto preteky som ešte nezažil,“ zhodnotil Fero Fusko v cieli pretekov.

Tibor Szabosi;c30i4155-15.jpg

O nič ľahšiu pozíciu v Šternberku nemal ani David Derďák. Napokon sa so všetkým dobre vysporiadal a rovnako svoje dve súťažné jazdy dotiahol na treťom mieste v triede.

Tibor Szabosi;c30i3552-14.jpg

„V sobotu, keď dvojica tréningových jázd skončila o pol tretej, som si povedal, toto budú bleskové preteky. Žiaľ, asi som to mojimi myšlienkami prepískol, keďže nedeľa bola neskutočne zdĺhavá, strašne veľa preteky stály z dôvodu odstraňovania vytečeného oleja a samotné preteky skončili až po siedmej večer. Čo sa trate týka, páčila sa mi, len mám málo výkonu aby som mohol rozohrať rovnocennú partiu s konkurenciou v triede. Ale nevadí, nebolo to zlé, tak som spokojný,“ dodal David Derďák.

Tibor Szabosi;c30i2493-15.jpg

Kesko Racing Team teraz čakajú dva voľné víkendy. Po nich však opäť naštartujú svoje pretekárske vozidlá, aby sa divákom predstavili v rámci šiesteho a siedmeho kola slovenských kopcových majstrovstiev. Stane sa tak v dňoch 22. – 23 júna 2019 v Ožďanoch.

Kesko Racing, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri