Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Druhé a tretie miesto pre Juraja Vargu na Abu Dhabi Desert Challenge 2022

Tuesday, 08. 03. 2022 - 14:34, Miroslav Majláth   

Druhé a tretie miesto pre Juraja Vargu na Abu Dhabi Desert Challenge 2022

Druhá a tretia etapa podujatia Abu Dhabi Desert Challenge 2022 sa ukázali ako náramne ťažké. Napriek tomu v kategórii Quad bral Slovák Juraj Varga v druhej etape tretie a v tretej druhé miesto.

 

Juraj Varga Road to Dakar

Druhá etapa druhého kola svetového šampionátu v cross country sa konala západne od Abdulaziz Ahli a nazvaná bola Quasr Al Sarab – Quasr Al Sarab. Jej meraná časť mala tristošestnásť kilometrov, pričom povrch trate tvoril piesok a vysoké duny, s ktorými sa museli všetci súťažiaci poriadne popasovať. Jedinému slovenskému zástupcovi, Jurajovi Vargovi sa to podarilo dosť dobre, keď v cieli bral body za tretie miesto.

Juraj Varga Road to Dakar

„Druhá etapa bola organizátorom označená ako najťažšia a veru to bola aj pravda. Nepamätám si kedy som išiel niečo také náročné. Podstatné je, že všetko fungovalo ako malo, nemal som žiadne mechanické poruchy ani nič podobné. V rámci dnešnej trate sme museli zvládnuť brutálne vysoké duny, v takých som ešte nikdy nejazdil, tak to bol zážitok. Bol to iba nekonečný piesok a duna za dunou, takže to bolo dosť pomalé a etapa trvala neskutočne dlho. Išli sme v podstate „iba“ viac ako tristo kilometrov, ale trvalo to viac ako šesť hodín. Musím povedať, že som naozaj dosť vyžmýkaný,“ zhodnotil po druhej etape Juraj Varga

Juraj Varga Road to Dakar

Tretia etapa Abu Dhabi Desert Challenge sa konala pod rovnakým názvom ako druhá, čiže Quasr Al Sarab – Quasr Al Sarab a bola situovaná severne od Abdulaziz Ahli. Jej meraná časť bola dlhá dvestopäťdesiatpäť kilometrov. V nej Jurajovi v cieli patrilo druhé miesto v kategórii Quad.

Juraj Varga Road to Dakar

„Tretiu etapu radím medzi najkrajšiu z doteraz odjazdených. Som spokojný, keďže cítim, že si už oveľa viac verím v dunách pri porovnaní s prvou etapou. Je to už rýchlejšie, aj si viac dovoľujem. Hlavne sa mi ide podstatne uvoľnenejšie. Je zase o poznanie teplejšie a po nejakých troch, štyroch hodinách na štvorkolke to už začína byť dosť ťažké. Dnes sme napríklad jazdili nejakých päť hodín. Som zvedavý na zajtrajšok, organizátor sľubuje zase poriadne ťažkú etapu, tak uvidíme čo sa z toho vykľuje,“ doplnil Juraj Varga po tretej etape.

Juraj Varga Road to Dakar

Napriek dvojici tretích miest patrí v priebežnom poradí kategórie Quad Slovákovi Jurajovi Vargovi priebežne druhé miesto.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri