Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dravý Martin Koči ukázal skvelé výkony aj na rely v Lubeníku

Wednesday, 18. 07. 2018 - 17:21, Public relations   

Dravý Martin Koči ukázal skvelé výkony aj na rely v Lubeníku

ENIPRO Rally Lubeník: Martin Koči zo ŠKODA Slovakia Motorsport vyhral z deviatich až sedem rýchlostných skúšok - Posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. najúspešnejšou slovenskou posádkou, obsadila 2. miesto. - ŠKODA FABIA R5: Pretekársky špeciál z Mladej Boleslavi obsadil prvých päť miest

Mladá slovenská posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. nového tímu ŠKODA Slovakia Motorsport, jazdiaca na automobile ŠKODA FABIA R5, potvrdzuje svoje postavenie na špičke slovenského rely motoršportu. Na ENIPRO Rally Lubeník (13. - 14. 7.) M. Koči z deviatich rýchlostných skúšok vyhral až sedem a ako najlepší slovenský jazdec pretekov skončil na druhom mieste absolútneho poradia. Preteky boli aj súčasťou seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely. Za svoje výborné umiestnenie v Lubeníku si M. Koči pripísal ďalšie dôležité body a v priebežnom poradí mu patrí druhá priečka len s päťbodovým odstupom za lídrom súťaže. Ním je Poliak Grzegorz Grzyb (SKODA FABIA R5), ktorý sa stal aj víťazom jubilejného desiateho ročníka rely v Lubeníku.

Tibor Szabosi;c30i3646-7.jpg

Organizátori ENIPRO Rally Lubeník v tomto ročníku pretekov obnovili rýchlostnú skúšku Peklo, ktorú pretekári absolvovali až trikrát už počas prvého dňa pretekov. Hneď prvá rýchlostná skúška naznačila, že o celkové prvenstvo budú tuhé boje zvádzať skúsený matador rely Grzegorz Grzyb z Poľska a dravý mladík Martin Koči zo Slovenska, obaja jazdiaci na pretekárskom špeciále ŠKODA FABIA R5. Časové rozdiely medzi týmito pretekármi boli po každej rýchlostnej skúške veľmi tesné, neraz len na desatiny sekundy. Ostatní pretekári sa umiestňovali za touto dvojicou až s výraznejšími odstupmi, zväčša v desiatkach sekúnd. Výnimkou bola druhá „pekelná" rýchlostná skúška, v strede ktorej na rozbitej trati M. Koči dostal defekt a druhú polovicu trate tak dokončil s prázdnou pneumatikou. No aj tak do cieľa eresy prišiel s druhým najlepším časom.

Martin Paľov;ik8a5576.jpg

Po tom, čo prvý a druhý meraný úsek vyhral G. Grzyb pred M. Kočim, ostatných sedem rýchlostných skúšok vyhral slovenský pretekár M. Koči pred G. Grzybom. Víťazstvá však boli veľmi tesné, v ôsmej erese len dve desatiny sekundy, a krátke trate meraných úsekov neumožnili M. Kočimu vymazať stratu z defektovej rýchlostnej skúšky. V absolútnom poradí tak posádka Martin Koči / Radovan Mozner ml. pretekárskeho tímu ŠKODA Slovakia Motorsport ako najlepšia slovenská posádka obsadila skvelé druhé miesto. Víťazom sa stala poľská posádka Grzegorz Grzyb / Boguslav Browiński. Na treťom mieste skončila posádka Tomáš Ondrej / Jakub Slovák.

Tibor Szabosi;c30i1895-22.jpg

„Máme výborné auto, celý tím počas prípravy na preteky odviedol skvelú prácu a aj my sme jazdili najlepšie ako vieme, vyhrali sme väčšinu rýchlostných skúšok. O to viac ma hnevá defekt v druhej etape. Nemôžete nijako ovplyvniť, že ho dostanete, ale nás možno pripravil o víťazstvo v rely," hodnotí preteky Martin Koči.

Z pohľadu modelov automobilov desiaty ročník ENIPRO Rally Lubeník ovládli pretekárske špeciály ŠKODA FABIA R5, ktoré v absolútnom poradí skončili na prvých piatich miestach .

Tibor Szabosi;c30i2089-12.jpg

Dvojdňová súťaž v strede Muránskej planiny bola zaradená do seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely. Aj v ňom sa napínavé súboje o prvú priečku odohrávajú práve medzi tímom ŠKODA Slovakia Motorsport s posádkou Martin Koči / Radovan Mozner ml. a poľskou posádkou Grzegorz Grzyb / Boguslav Browinski . V priebežnom poradí MSR 2018 najlepšej slovenskej posádke Martin Koči / Radovan Mozner ml. so 135 bodmi patrí druhé miesto, len s päťbodovým odstupom na priebežného lídra.

Tibor Szabosi;c30i3398-9.jpg

„Martin predviedol na rely v Lubeníku obdivuhodné výkony. Je pozoruhodné, ako aj s defektom dokázal zajazdiť vynikajúci čas. K druhému miestu Martinovi i celému tímu ŠKODA Slovakia Motorsport blahoželáme. Súboj o majstrovský titul je napínavý, preto sa na ďalšie preteky veľmi teším," povedal Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Martin Paľov;ik8a5953.jpg

„V boji o titul šampióna Slovenska sú rozdiely veľmi tesné a my ešte pretekáme o deväťdesiat víťazných bodov. Naše ciele nemeníme, stále túžime a máme ambície vyhrávať. Urobíme preto všetko," neskrýva svoje odhodlanie mladý jazdec Martin Koči.

Tibor Szabosi;c30i4886-14.jpg

Ďalším podujatím, na ktorom bude tím ŠKODA Slovakia Motorsport s Martinom Kočim a Radovanom Moznerom ml. bojovať o víťazstvo v seriály Majstrovstiev Slovenskej republiky v rely, bude DeutchMann Rallye Trebišov, ktorá sa uskutoční 31. 8. - 1. 9. 2018.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri