Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Dobšinská zima 2017 – Mapa tratí a časový harmonogram

Thursday, 02. 02. 2017 - 12:59, Public relations   

Dobšinská zima 2017 – Mapa tratí a časový harmonogram

Už sme si hovorili, že tohtoročná, jubilejná XV. Dobšinská zima 2017 prichádza s rôznymi novinkami. Tie postihli aj časť trate. Z toho dôvodu nielen organizátor, ale aj ja osobne som v posledných dňoch dostával množstvo otázok, aké zmeny sú pripravené. Dnes si túto záhadu spoločne odtajníme.

Čo sa týka trate, prichádza zmena na prvom a štvrtom meranom úseku, čiže RS Žrebčín. Tá sa z okruhovej rýchlostnej skúšky mení na klasickú, čiže nie okruhovú, pričom pri jej zdolávaní musia všetky súťažné posádky absolvovať aj dva brody. Práve tie budú určite divácky najviac vyťažené.

dz-2017-rs-zrebcin-50.jpg

Druhým a piatym úsekom je klasická rýchlostná skúška Vlčia dolina. Tú nepostihla ani v tomto roku žiadna zmena. Jedná sa o klasickú rýchlostnú skúšku, ktorej trať vedie lesom.

Poslednou z dvojice rýchlostných skúšok s označení tri a šesť je rovnako klasická rýchlostná skúška, ktorú nielen posádky, ale aj diváci poznajú pod názvom Eurobus. Jedná sa o okruhový test počas ktorého súťažiaci absolvujú tri kolá v priestore kde inak parkuje autobusová doprava.

rs2-5.jpg

Možno si práve teraz hovoríte „veď toto sú iba drobné zmeny". Áno, v podstate máte pravdu, ak si však spomeniete na už publikované zmeny, ktoré organizátor Autoklub EHC Dobšinský kopec spolu s Mestom Dobšiná v tomto jubilejnom ročníku zaviedol, je ich celkovo dosť. Len pre oživenie pamäte si pripomeňme štartovú a cieľovú rampu na námestí, ktorá ešte nikdy nebola použitá, či jazdné výkazy a povinnosť štartovať iba s vozidlom vybaveným bezpečnostným rámom, zrazu zistíme, že tých „noviniek" je v tomto roku fakt neúrekom.

Navyše to v tomto momente vyzerá tak, že po minuloročnej Dobšinskej zime, ktorá sa konala za takmer jarného počasia, sa v tomto roku môžeme tešiť na naozajstnú zimnú rally súťaž, ktorú snáď budeme môcť s kludným svedomím prirovnať k naozajstnej švédskej rally. Síce trochu menšej, ale predsa len poriadnej, zimnej.

rs3-6-big.jpg

Dobšinská zima 2017 odštartuje počas nadchádzajúcej soboty, čiže 4. februára 2017. Všetky novinky, mapy, ale aj časový harmonogram si môžete pozrieť v prílohe, prípadne na www.dobsinskykopec.com.

Výsledky nájdete rovnako na web stránke www.dobsinskykopec.com, ale aj na www.vysledky.srs.sk 

Časový harmonogram



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri