Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšiná v Šternberku

Saturday, 08. 06. 2019 - 11:11, Ľuboš Kašický   

Dobšiná v Šternberku

Partnerstvo Dobšinčanov a Šternberkčanov rokmi prerástlo v priateľstvo. Obidve strany sa vzájomne podporujú, pomáhajú si a navštevujú sa. Preto ani tento rok Dobšinčania na ECCE HOMO v Šternberku nemohli chýbať.

 


„Sme z rovnakého priestoru. Máme podobné problémy a aj preto si dobre rozumieme,“ približuje partnerské vzťahy s priateľmi na Morave Paľo Kušnier. „Stalo sa už tradíciou, že si každoročne vymieňame návštevy na pretekoch, kde sa delíme o skúsenosti. V tomto roku napríklad FIA zaviedla nejaké novinky, ktoré sme si na pretekoch u našich priateľov mohli priamo overiť v praxi ešte predtým, než ich budeme aplikovať my.“

edsc-1476.jpg

Pochopiteľne, že pri takýchto priateľských návštevách nezostáva len na oficiálnostiach. „My to prezentujeme, ako generálku pred našim podujatím, no Vlasto Malík (pozn. riaditeľ pretekov ECCE HOMO) návštevy u nás vníma ako zaslúžený oddych a relax. Čo napokon vyplýva aj z poradia pretekov v kalendári,“ smeje sa Paľo Kušnier. „Pravdou však je, že družné neformálne priateľské posedenie a otvorené delenie sa o skúsenosti je pre všetkých oveľa osožnejšie, ako nejaké oficiálne schôdzovanie.“

edsc-0622.jpg

Okrem užšieho organizačného výboru Dobšinského kopca aj tentoraz do Šternberka cestovali ďalší kolegovia, ktorí sa na organizovaní pretekov v Dobšinej podieľajú na rôznych iných pozíciách. Pre všetkých je vždy mimoriadne osožné vidieť nové veci a inšpirovať sa pre svoju prácu. Veď ako sa vraví, „múdry sa učí od iných“.

edsc-0428.jpg

Mimochodom, na 39.ročník Majstrovstiev Európy ECCE HOMO v Šternberku prišli okrem Dobšinčanov aj priatelia z poľskej Limanovej. No a neutužiť vzťahy a nezužitkovať ich čerstvé postrehy a skúsenosti by bol predsa hriech.

edsc-0532.jpg

Dobšiná vie, čo sa patrí a tak sa tešíme na našich priateľov už čoskoro na dobšinských pretekoch, ktoré sa aj tento rok konajú v tradičnom termíne (19. – 21.júla 2019).

Sledujte nás aj naďalej. Informácie o Dobšinskom kopci nájdete na našej webovej stránke www.dobsinskykopec.com, ako aj na našom profile na FB.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri