Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Deštrukprojekt v novej sezóne so Škodou Fabia R5

Friday, 18. 02. 2022 - 16:25, Miroslav Majláth   

Deštrukprojekt v novej sezóne so Škodou Fabia R5

Bratia Lukáš a Július Lapdavský prichádzajú s prekvapením. Tým je nová technika v podobe vozidla Škoda Fabia R5, ale v prípade Lukáša aj národná priorita ASN.

 

Tibor Szabosi;ac7i6829-5.jpg

Lukáša ani Júliusa netreba fanúšikom rally šport predstavovať. Na slovenskom, ale aj českom rally trhu pôsobia už dlhých pätnásť sezón, majú za sebou už úctyhodných stosedem štartov na rally súťažiach. Všetko spoločne, bok po boku, pričom ani raz sa nestalo, že by sa od seba čo len kúštik pohli. Mladší Lukáš funguje ako jazdec, o tri roky starší Július ako spolujazdec a spolu predvádzajú krásnu a ničím nerušenú bratskú spoluprácu.

Tibor Szabosi;1t1u2429.jpg

V priebehu ich dlhoročnej rally kariéry sa predstavili fanúšikom najskôr v roku 2007 Škodu Fabia zaradenú do triedy A5.

Tibor Szabosi;1t1u8870.jpg

Po získaní prvých skúseností následne v roku 2008, ale aj začiatkom roku 2009 brázdili slovenské a české rally trate na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;co8c3927-1.jpg

Po úvodných zdaroch, ale aj nezdaroch s pohonom všetkých štyroch kolies prišiel skok do plnokrvného, na tú dobu špičkového továrenského vozidla Peugeot 207 S2000. S ním Lukáš a Július jazdili od spomínaného roku 2009 až do konca roku 2013.

Jozef Pisch;0x8c9023-1.jpg

Následne v rokoch 2014 až 2016 prišla opäť éra Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi

Sezóna 2017 bola zatiaľ z pohľadu Deštrukprojekt a bratov Lapdavských najslabšia, keď sa predstavili divákom iba jeden jediný krát a to s vozidlom Renault Clio R3.

Tibor Szabosi

Po tomto návrate medzi dvojkolkárov prišla na rad dvojročnica (2018 – 2019) s vozidlom Subaru Impreza WRX STi.

Tibor Szabosi

V posledných dvoch sezónach sa Luky s Julom vrátili opäť do kokpitu vozidla Mitsubishi Lancer EVO IX. A práve posledná sezóna, čiže v roku 2021 bola pre túto sympatickú mladú dvojicu najvydarenejšia v celej doterajšej rally kariére, čo dokazuje aj štvrté miesto v rámci seriálu FIA CEZ Rally2, ale aj zisk titulu vicemajstrov v triede 3 a šiesteho miesta v absolútnom poradí v rámci Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2021.

Tibor Szabosi

Do sezóny 2022 prichádza v Deštrukprojekt Teame opäť zmena. Mitsubishi Lancer EVO IX vystrieda podstatne novšia technika v podobe vozidla Škoda Fabia R5. Navyše bola Lukášovi, ako jazdcovi, udelená na sezónu 2022 priorita ASN. Samozrejme, s novým autom sa treba najskôr naučiť aj fungovať, ale to už hádam Lukáš po mnohoročných skúsenostiach zvládne. Podstatné je to, že Deštrukprojekt Team spoločne s Lukášom a Júliusom Lapdavským majú v pláne absolvovať kompletnú sezónu Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2022, prípadne aj niekoľko vybratých podujatí v zahraničí.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri