Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Desať zákrut do štartu (2) – „Fantomas“

Friday, 28. 06. 2019 - 11:55, Ľuboš Kašický   

Desať zákrut do štartu (2) – „Fantomas“

XXXVI. ročník Dobšinského kopca 2019 sa blíži rýchlosťou Merliho Oselly a preto aj my dnes prefrčíme rovno dvoma zákrutami. Pripravení?

 

Máme za sebou vyšmýkanú Vlčiu dolinu a konečne môžeme naplno pridať plyn. Pozor! Nie však na dlho, aby sme v nasledujúcej „minisériovke“ ľavá-pravá-ľavá nedopadli ako kedysi Vojtech „Belo“ Eltschläger, ktorý svoj „fantomasovský“ Citroën CX vyvalil v zákrute nad miestnym cintorínom. Odvtedy miestni zvyknú tejto zákrute vravieť Eltschlägerova.

dk-eltschlegerova.jpg

Ak sme však „fantomasovsko-eltschlägerovku“ zvládli, tak pridávame znova plyn, aby sme zažili prvý vrchol Dobšinského kopca na jednej z najslávnejších zákrut trate – „Cigánsku“. Treba vysvetľovať prečo „Cigánsku“? Ono to má vlastne dva významy. Ten prvý je jasný najlepšie v zimných mesiacoch, keď opadajú listy a otvorí sa obnažený výhľad na Dobšinú. Najbližšie pod zákrutou je totiž rómska „cigánska“ kolónia. Ešte krajší je však ten druhý význam slova cigánska. Cigánska, ako klamlivá, zradná. A táto zákruta presne takouto je a treba si tam dávať poriadne pozor.

dk-ciganska-x.jpg

Ak sme sa však nedali oklamať v „Cigánskej“, tak teraz môžeme konečne vypustiť „kone“ a naplno pritlačiť nohu na plynový pedál. Pred nami je najdlhšia rovinka celej trate – Roveň. Čistý orgazmus rýchlosti. No a pokým si budete užívať svoj zážitok na Rovni, tak my pre vás pripravíme ďalšiu časť nášho „zákrutového seriálu“ z Dobšinského kopca.

dk-2019-logo-v2-web.jpg

Sledujte nás aj naďalej. Informácie o Dobšinskom kopci nájdete na našej webovej stránke www.dobsinskykopec.com, ako aj na našom profile na FB. A nezabudnite prosím, tento rok štartujeme 19. – 21.júla.

Ľuboš Kašický
Tlačový tajomník DK 2019



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri