Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Defekt a prerazený chladič zastavili Homolu v Číne

Sunday, 08. 10. 2017 - 16:42, Public relations   

Defekt a prerazený chladič zastavili Homolu v Číne

Neuveriteľne smoliarsky víkend má za sebou slovenský pretekársky jazdec Maťo Homola. Po sobotňajších motorových problémoch musel vynechať kvalifikáciu, no ani v nedeľu sa mu nedarilo. Po výmene motora veril, že sa mu môže podariť predrať dopredu z posledného na bodované miesta. No v prvých pretekoch na čínskom okruhu Če-tiang v meste Šao-sing ho zastavil defekt pravej prednej pneumatiky.

70-mato-homola-15.jpg

„Motor konečne pracoval správne, išlo sa mi dobre," komentoval dianie v prvej jazde Maťo Homola. „No potom prišiel defekt a bolo po nádejach na body. Vôbec neviem, či som niekde prerazil pneumatiku, alebo to bola vec nastavenia. No mrzí ma, že som opäť nedokončil preteky."

Do druhej jazdy opäť štartoval z posledného miesta. A podarilo sa mu parádne odlepiť z miesta a hneď predbehol 5 súperov. Okamžite sa dotiahol na súperov na hranici prvej desiatky. V tvrdých súbojoch prvého kola však mal kontakt s dvojnásobným šampiónom TCR Stefanom Cominim. Hoci sa pred neho dostal a bol na 11. mieste, pri dotyku s jeho autom si poškodil chladič. Z neho pomaly unikala chladiaca zmes a motor postupne zvyšoval svoju teplotu. Po troch kolách už nebolo možné pokračovať.

70-mato-homola-51.jpg

„Výborne som odštartoval, bol som namotivovaný," povedal už v boxoch náš Maťo. „Veril som si, že sa mi môže podariť dostať k bodom. No v prvom kole sa vždy udeje veľmi veľa vecí, najmä na takejto úzkej trati. Predo mnou sa odohrával súboj a Stefano naň reagoval skorším brzdením. Ja som už nestihol zabrzdiť a trochu som do neho ťukol. No stačilo to na prerazenie chladiča... Teplota postupne vybehla až na 125 stupňov. Hrozilo poškodenie nového motora, tak som to radšej odstavil."

V šampionáte klesol Maťo Homola na 10. miesto, pričom do konca šampionátu TCR International Series zostáva už len jedno kolo a dvoje pretekov na dubajskom Autodrome v Spojených arabských emirátoch v polovici novembra.

70-mato-homola-7.jpg

„V Dubaji som jazdil v rámci zimnej blízkovýchodnej série TCR a darilo sa mi tam. Bol som tam rýchly, ten okruh mi svojim charakterom vyhovuje a teším sa, že to tak bude aj týmto autom."

Posledné preteky sezóny 2017 TCR International Series sa pôjdu 17. a 18. novembra v Dubaji.
Zaujímavé zákulisné informácie môžete vidieť aj na vlogu Maťa Homolu na jeho oficiálnom youtube a facebook kanáli.

62575faa-f2de-479e-af4a-5f85f899eb63.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri