Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Debut tímu Sládečka Motorsport bude na Slovakiaringu

Friday, 10. 08. 2018 - 16:08, Ľuboš Kašický   

Debut tímu Sládečka Motorsport bude na Slovakiaringu

V Nitre vznikol nový pretekársky tím Sládečka Motorsport, ktorý bude mať svoj debut na nadchádzajúcej Veľkej cene Slovenska s vozidlom Lamborghini Huracan.


Pre fanúšikov automobilového športu nie sú mená bratov Filipa a Sama Sládečkovcov neznáme. Obaja už odjazdili zopár zaujímavých pretekov a úspešne reprezentovali nielen seba, ale aj Slovensko. Po vlaňajšom štarte mladšieho z bratov, Sama Sládečku, v medzinárodnej sérii GT4 (koordinátorom celého projektu RYS bol bývalý pilot F1, Tomáš Enge) sa Nitrania rozhodli pre zásadný krok - vybudovať vlastný tím.

1707150925-jk5-6767-1.jpg

Tím vznikol v tomto roku a pod názvom Sládečka Motorsport oficiálne vstupuje na scénu slovenského automobilového športu na Veľkej cene Slovenska 2018. „Rozhodli sme sa, že kúpime vlastné auto a postavíme vlastný tím," vraví Filip Sládečka, ktorý je zároveň aj šéfom tímu. „Je to pre nás splnenie sna, no zároveň množstvo nových vecí, ktoré sa teraz učíme. Do sezóny sme chceli vyštartovať už v máji na rakúskom Red Bull Ringu, no čakali sme na auto a svoj čas si vyžiadala aj samotná príprava. Preto sme sa rozhodli posunúť debut na domáce preteky na Slovakiaringu."

Nový tím bude štartovať na novom aute Lamborghini Huracan v špecifikácii Super Trofeo EVO, ktoré s objemom 5,2 lit. V10 má výkon 620 koní. „Auto má síce slabšiu aerodynamiku ako gétečkové autá, no kompenzuje to vyšším výkonom," vraví Samo Sládečka po testovacích jazdách. „Výkon bude určite výhodou na rovinkách a rýchlych sektoroch, no v technických úsekoch to bude horšie. Auto je trochu nervóznejšie, ale o to viac je s ním zábavy. Rozhodne je to však najsilnejšie auto v akom som doteraz sedel a každé kolo si v ňom veľmi užívam."

slm02.jpg

Tím Sládečka Motorsport absolvoval doteraz dva privátne testy na Slovakiaringu, kde sa na príprave podieľali aj skúsení bratia Erik a Jarek Janišovci. „Prvý test bol vlastne len o elementárnom zoznámení sa s autom a zvyknutí si na jeho správanie sa na trati," vysvetľuje Filip Sládečka. „Počas druhého testu sme potom za pomoci Erika a Jarka už pracovali na nastavení auta a dolaďovaní detailov. Obaja bratia sú vynikajúci odborníci a vo fáze konštituovania nového tímu je spolupráca s takými skúsenými profesionálmi nesmierne cenná. Sme im za to veľmi vďační."

Sládečka Motorsport teda vyštartuje na Slovakiaringu do pretekov Zóny Strednej Európy a Majstrovstiev Slovenska. Slovakiaring je v kalendári štvrtým a predposledným podujatím sezóny. Začiatkom septembra potom séria vyvrcholí v Brne na Masarykovom okruhu. „Zatiaľ máme v pláne tieto dva štarty. Cieľom je predovšetkým otestovať nové auto a postaviť základy pre fungovanie nového tímu tak, aby sme v budúcej sezóne mohli už hovoriť aj o nejakých ambíciách," približuje plány Filip Sládečka.

slm01.jpg

Na Veľkej cene Slovenska bude tím štartovať v troch pretekoch, keď po jednom šprinte odjazdí každý z bratov. V sobotu podvečer sa potom jazdia vytrvalostné preteky, kde sa za volantom vystriedajú Samo aj Filip. Dodajme ešte, že preteky na Slovakiaringu sa konajú v sobotu 18.augusta a v nedeľu 19.augusta 2018.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri