Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

David Derďák na Jankovom vŕšku odrážal obrubníky

Friday, 10. 08. 2018 - 17:31, Public relations   

David Derďák na Jankovom vŕšku odrážal obrubníky

Najmladší jazdec Kesko Racing Teamu zažil na Jankovom vŕšku „novinky", ktoré vo svojej pretekárskej kariére ešte nezažil. Napriek tomu po oba dva dni preteky dojazdil a domov bral niekoľko pohárov.

Rožňavský Kesko Racing Team sa pretekov Autopola Jankov vŕšok 2018 zúčastnil iba s jedným jazdcom. Tým bol David Derďák, ktorý na tunajšej trati ešte nikdy neštartoval a tak v priebehu podujatia zažil aj niekoľko premiérových „noviniek".

Tibor Szabosi;c30i5437-10.jpg

Hneď prvá sobotná tréningová jazda a hlavne poriadne šmykľavý asfalt, ktorý na tejto trati je, skončila trochu inak ako si asi Dado predstavoval. Šmykľavý asfalt ho poriadne prekvapil už v jednej z prvých zákrut, pričom prišlo ku stretu kolesa jeho Škody Fabia s obrubníkom. Výsledkom bolo skrivené rameno riadenia. Napriek faktu, že náhradné rameno so sebou tím nemal, veľmi rýchle pomohol internet a predajňa náhradných dielov v neďalekých Bánovciach nad Bebravou, kde jeho otec a mechanik v jednej osobe dokázal rýchle zakúpiť nové rameno riadenia. Následne prišla na rad blesková oprava a tak si Dado mohol trať vyskúšať už v druhej tréningovej jazde. Po dvoch súťažných jazdách v sobotu nakoniec Davidovi Derďákovi organizátor odovzdal poháre za víťazstvo v triede E1-1400, ale aj za tretie miesto medzi Juniormi.

V nedeľu preteky pokračovali najskôr dopoludnia dvojicou tréningových jázd a následne dvojicou popoludňajších súťažných. V nich Dado podal opäť dobrý výkon, pričom s prvou jazdou bol a v nej dosiahnutým časom spokojný. Medzi prvou a druhou súťažnou jazdou sa však nad Jankovým vŕškom prehnala poriadna búrka, pričom po nej bola trať miestami suchá a miestami mokrá. Nakoniec z toho bolo druhé miesto v triede E1-1400, ale aj tretie medzi Juniormi.

Tibor Szabosi;c30i2213-13.jpg

„No zadarilo sa, ale to asi k motoristickému športu patrí. Vďaka tímu sa podarilo auto dať veľmi rýchle do patričnej kondície a ja som mohol pokračovať ďalej. Musím povedať, že trať je naozaj mimoriadne šmykľavá. Spočiatku som si s ňou vôbec nerozumel, ale potom sme sa skamarátili a ja som spokojný. Tento víkend sme prešli vecami, ktoré som ešte nezažil, ale je to dobré. Ešte raz by som rád poďakoval celému Kesko Racing Teamu a všetkým, ktorí mi akokoľvek pomohli," zhodnotil David Derďák v cieli pretekov.

Ďalším podujatím, ktoré absolvuje Kesko Racing Team bude opäť kopcové podujatie, ktoré pod názvom Ústecká 21 odštartuje v Čechách.

Kesko Racing Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri