Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

David a Zdenka Bartošovci víťazmi triedy RP4 v Košiciach, aj v sezóne

Tuesday, 25. 10. 2022 - 20:49, Miroslav Majláth   

David a Zdenka Bartošovci víťazmi triedy RP4 v Košiciach, aj v sezóne

Výborný výsledok nielen v rámci 48. Garrett Rally Košice 2022, ale aj v celej sezóne, v ktorej vybojovali najvyššiu priečku v triede RP4. David a Zdenka Bartošovci.

 

Tibor Szabosi

V tomto momente niektorí z vás možno rozmýšľajú či David Bartoš vymenil spolujazdkyňu. Pravdou je, že zo svojej priateľky Zdenky spravil David manželku. Od leta tak na súťažnom vozidle Mitsubishi Lancer EVO IV svieti meno Bartoš a Bartošová.

Tibor Szabosi

S takýmto polepom sa predstavili aj v rámci posledného kola tohtoročnej rally sezóny aj v rámci 48.Garrett Rally Košice 2022. A treba povedať, že im to na tratiach išlo veľmi dobre. V rámci soboty, keď seriál Slovenský Rally Pohár absolvoval dvojicu rýchlostných skúšok David so Zdenkou vyhrali triedu RP4 a dojazdili na štvrtom mieste celkového poradia.

Tibor Szabosi

„Išlo sa nám celkom fajn. Prvú rýchlostnú skúšku som išiel opatrnejšie. Na druhej som chcel viac zatiahnuť, ale dobehli sme jedno auto štartujúce pred nami a to nás poriadne zdržalo. Ak sa pozriem na výsledok, som v podstate spokojný. Ide nám hlavne o triedu RP4, kde máme šancu byť v konečnom hodnotení sezóny na prvom mieste,“ zhodnotil David Bartoš

Tibor Szabosi

V nedeľu všetkých poháristov čakalo absolvovanie štvorice rýchlostných skúšok. Tie sa konali na dvoch samostatných úsekoch. Ich náročnosť ešte navýšilo hmlisté a mokré počasie, ktoré vyžadovalo správnu voľbu pneumatík. Zdá sa, že David so Zdenkou volili dobre, keďže oba prejazdy rýchlostnou skúškou Jahodná vyhrali a na Ružíne brali jedno tretie a jedno druhé miesto v absolútnom poradí. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho poradia v SRP za celú súťaž a samozrejme dve víťazstvá v triede RP4. Tie im v konečnom zúčtovaní vyniesli aj celkové víťazstvo v triede RP4 v sezóne 2022.

Tibor Szabosi

„Súťaž bola ťažká, ale hlavne veľmi pekná. Keď tak nad tým premýšľam, bola to asi jedna z najťažších súťaží, ktorú som až doteraz absolvoval. Hlavne Izra a Bogota, ktoré som išiel úplne prvýkrát sa mi neskutočne páčili. Samozrejme aj Jahodná a Ružín boli pekné. No a s výsledkom sme spokojní. V sobotu štvrté miesto celkovo, v nedeľu druhé. Za celú rally tretie miesto v SRP a po obidva dni víťazstvo v RP4. No a to najdôležitejšie prvé miesto v RP4 za celú sezónu. Ktorá bola fakt dobrá. Chcel by som poďakovať Zdenke za špičkový diktát, mechanikom Michalovi, Florimu a Petríkovi za dobre odvedenú robotu pri príprave auta a samozrejme partnerom Autoslužby Konduliak a Tatry Color Poprad za podporu počas celej sezóny,“ doplnil v cieli 48. Garrett Rally Košice 2022 David Bartoš.

Tibor Szabosi

Či ešte v tohtoročnej sezóne Bartošovcov a ich Mitsubishi Lancer EVO IV uvidíme v rámci Auto Show na Slovakia Ringu, alebo nie, to zistíme už o pár dní.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri