Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Ďalšie pódiové umiestnenia jazdcov tímu MX Slovakia

Thursday, 02. 05. 2013 - 18:36, Martin Trenkler   

Ďalšie pódiové umiestnenia jazdcov tímu MX Slovakia

Včera na Kamennom kopci v Myjave pokračoval druhým podujatím seriál Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky v motokrose jednotlivcov. Za príjemného počasia a bohatej diváckej kulisy jazdci z tímu MX Slovakia v zložení Michal Novocký, Richard Šikyňa, Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút nenechali nikoho na pochybách, že vo svojich kategóriách patria medzi to najlepšie, čo na Slovensku máme.

V prvej jazde v triede MX Junior (KTM 125) sa Michalovi Novockému a ani Richardovi Šikyňovi vôbec nevydaril štart. V skrumáži v prvej zákrute po štarte si predsa len Michal našiel miesto, dostal sa dopredu a výbornú jazdu dotiahol do cieľa na druhom mieste. V druhej jazde sa držal od štartu v tesnom závese za vedúcim jazdcom Denisom Polášom, ktorého „okusoval" zo všetkých strán. Pekný súboj nakoniec ukončil defekt na Michalovom motocykli. Vďaka svojej húževnatosti však aj napriek prázdnej prednej pneumatike dokázal dôjsť do cieľa na 7. mieste, čo mu nakoniec stačilo na celkové štvrté miesto.

vitazi-mx-junior.jpg

Richard Šikyňa, aj keď ešte stále iba nováčik v triede MX Junior (KTM 125) v oboch jazdách bojoval od začiatku o medailové umiestnenie. Jeho najväčším súperom bol tentoraz skúsený Martin Krč (KTM 125). V prvej jazde nakoniec skončil za ním na štvrtom mieste, ale v druhej mu to dokonale vrátil. V posledných metroch pred cieľom sa dostal pred svojho českého rivala na druhé miesto, čo mu nakoniec stačilo aj na rovnaké umiestnenie na stupni víťazov.

V triede MX 85 svoju chuť a schopnosť víťaziť znovu ukázali aj Jaroslav Antalič a Tomáš Kohút (obaja na KTM). Na stupni víťazov sa pred nich dostal iba Palo Repčák, ktorý vyhral obidve jazdy. Jaro Antalič v prvej jazde skončil druhý pred Tomášom Kohútom, ktorý nastúpil aj napriek bolestiam ľavého členka. Po druhej jazde sa nakoniec viacej usmieval Tomáš Kohút, ktorý skončil na treťom mieste pred Jarom Antaličom a čo mu vynieslo celkové druhé miesto. Jaroslav Antalič s rovnakým súčtom bodov (40) ako jeho tímový spolujazdec tak skončil celkovo na treťom mieste a tak si chalani zopakovali svoje postavenie na stupni víťazov z prvých pretekov v Šenkviciach.

vitazi-mx85.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri