Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ďalšie dobrodružstvo Patricka Schobera vo Formule 4 sa odohralo v Chorvátsku

Thursday, 30. 07. 2020 - 16:08, Public relations   

Ďalšie dobrodružstvo Patricka Schobera vo Formule 4 sa odohralo v Chorvátsku

Ďalšie dobrodružstvo Patricka Schobera vo Formule 4 sa odohralo v Chorvátsku na automotodróme Grobnik neďaleko Rijeky.

V piatkovom voľnom tréningu sa však ukázalo, že tím poslal Patricka Schobera s nevhodným prevodom na túto trať a tak neostávalo nič iné, ako chybu stihnúť napraviť do ďalšieho tréningu a zároveň zmeniť nastavenie auta do dažďa.

grobnik-4.jpg

Mladý 15 ročný Slovák bol prvým jazdcom so všetkých Formúl 3 a Formúl 4, ktorý vyšiel na mokrú trať. Dážď sa zmenil na búrku, počasie sa zhoršovalo a keď už všetci ostatní piloti boli v boxoch, Patrick ako posledný ukončil tréning. 

Zatiaľ  nie celkom pozitívny zážitok v Grobniku, sa ešte zhoršil a to v prvý kvalifikačný deň, v sobotu. Patrick Schober mal veľké šťastie, kde predišiel nehode, keď sa mu už po prvom kole uvoľnila  skrutka na pravej prednej náprave.

grobnik-2.jpg

Monopost po provizórnej oprave bol pripravený na popoludňajšie preteky, v ktorých sa skúšala skôr jeho funkčnosť.

Patrick Schober odviedol veľmi dobrú prácu, až na zlý štart. Nebol však sám komu sa nedarilo, no nakoniec preteky dokončil na druhom mieste a získal dôležité body .

Nedeľa vyzerala však inak.

grobnik-1.jpg

Narastajúca dôvera v auto a veľmi dobre fungujúce provizórne riešenie na prednej náprave sa zväčšovali. V kvalifikácii chýbalo už len 6 desatín na najrýchlejšie kolo vo Formule 4.

V samotnom preteku mal Patrick Schober šťastie, po  skvelom štarte sa dokázal odtrhnúť od svojho najväčšieho súpera a mal náskok niekoľko sekúnd. V priebehu preteku sa však náskok zmenšoval, a keď sa na konci objavila konkurencia v spätnom zrkadle, Patrick ukázal nervy z ocele a svojou bezchybnou jazdou ukončil preteky víťazstvom vo Formule 4 v chorvátskej Grand Prix.

grobnik-3.jpg

Patrickov tím vyhodnotil, že v porovnaní so Salzburgringom mala konkurencia v podobe dvoch maďarských pilotov tentoraz vyššiu rýchlosť.

So svojim tímom Procar Motorsport sú si toho vedomí, ale pri obmedzenom rozpočte je ťažké súťažiť s konkurentom, ktorého rozpočet dovoľuje maximálne možnosti v tomto športe.

gr.jpg

„No mi to samozrejme nevzdáme a v ďalších pretekoch na Slovakia Ringu, budeme znova bojovať“ povedal Patrick Schober.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri