Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ďalšie body pre Petra Ambrúza v seriáli FIA IHCC

Wednesday, 08. 08. 2018 - 06:16, Public relations   

Ďalšie body pre Petra Ambrúza v seriáli FIA IHCC

Podujatie 51. Int. Osnabrücker ADAC Bergrennen v Nemecku prinieslo slovenskému reprezentantovi v pretekoch automobilov do vrchu, Petrovi Ambrúzovi ďalšie dôležité body v rámci seriálu FIA International Hill Climb Cup.

Na preteky do nemeckého Osnabrűcku cestoval slovenský reprezentant v pozícii lídra priebežného poradia kategórie I. v rámci seriálu FIA International Hill Climb Cup 2018. Cieľom bolo na 2030 metrov dlhej trati vybojovať ďalšie body a upevniť svoju bodovú pozíciu. Toto všetko sa podarilo a Peter Ambrúz si doviezol nielen ďalšie víťazstvo v skupine, ale hlavne ďalšie body do priebežného hodnotenia.

Tibor Szabosi;c30i6070-9.jpg

„Do Osnabrűcku na preteky zaradené do seriálu FIA International Hill Climb Cup 2018 som vlastne išiel iba z povinnosti. Nikdy som tu ešte neštartoval a tak ma zaujímalo aj to, ako sú preteky zorganizované. Štartovalo tu celkovo stoosemdesiat jazdcov, z nich do cieľa prišlo iba niečo viac ako stotridsať. Dĺžka trate bola iba dva kilometre a je na nej iba nejakých šesť zákrut. Takéto krátke trate u nás nemáme. Dosť ma prekvapila bezpečnosť, boli totiž na trati zákruty, kde boli síce naukladané pneumatiky, ale za nimi nebolo nič a to sa mi zdalo dosť divné, keďže pri strete s autom sa nemali pneumatiky o čo oprieť. Z organizačného hľadiska ma ešte prekvapil fakt, že po ukončení pretekov vyhlásil organizátor iba nemecké majstrovstvá, akoby tu seriál FIA IHCC ani neštartoval. Toto je v rozpore s predpisom FIA. Na druhej strane tu zase bolo množstvo partnerov, ktorí sa snažili zviditeľniť a z pretekov nakoniec urobili poriadnu show. Toto u nás dosť absentuje," opísal preteky 51. Int. Osnabrücker ADAC Bergrennen Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c50q2067.jpg

Slovak National Hill Climb Team po pretekoh v Nemecku smeruje už počas nadchádzajúceho víkendu na preteky do slovinského Lučine. O tom, kto bude na týchto pretekoch štartovať sa dozviete zo samostatnej správy.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri