Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ďalší super výkon Patricka Schobera - ku šťastiu chýbal už len kúsok

Wednesday, 12. 10. 2022 - 13:15, Radovan Szabosi   

Ďalší super výkon Patricka Schobera - ku šťastiu chýbal už len kúsok

Double V Racing, tím Patricka Schobera mal po prvýkrát v tejto sezóne pilota aj v súťaži Nascar Club Challenge. Ide o test pravideľnosti a je primárne určený pre nováčikov. Pôvodné pretekárske autá riadia jazdci, ktorí sa zúčastňujú skutočných pretekov.

Bohužiaľ, nový tímový kolega poškodil spoločné auto pri havárii už po niekoľkých kolách. Oprava bola dokončená len krátko pred prvým voľným tréningom Patricka Schobera na druhý deň v piatok.

zolder-2.jpg

Keďže Zolder je pre Patricka Schobera opäť úplne novou pretekárskou dráhou, je potrebné vyskúšať každé jedno kolo vo voľných tréningoch.

Ale ani v Zolderi mu šťastie neprialo. Už po jednom kole v druhom tréningu sa zlomila spojovacia tyč a Patrick mal plné ruky práce, aby opäť nenarazil s autom do steny.

zolder-3.jpg

Do ďalšieho rána tím spojovaciu tyč vymenil, auto zmerali a kvalifikácia na mokro – vysychajúcej trati mohla začať.

Pneumatiky do dažďa boli na začiatku najlepšia voľba a Patrick Schober i napriek malým skúsenostiam a aj v „mokrej fáze“ sa dokázal posunúť na 5. miesto. Prví jazdci prešli na slicky a bolo vidieť, že v tejto situácii je to tá lepšia voľba. Patrick bol tiež privolaný do boxov na výmenu, no bohužiaľ o pár sekúnd neskôr a už nestihol žiadne časované kolo.

zolder-5.jpg

Preteky musel odštartovať z P 14, ale Patrick to svojim štýlom dotiahol až na P7. Aspoň dovtedy, kým nenastala safety car fáza. Bohužiaľ, Patrick urobil posledné dva predbiehacie manévre v tom istom kole, v ktorom vyšiel safety car a podľa predpisov sa do klasifikácie započítava predchádzajúce kolo. Takže späť na P9, po reštarte pretekov došlo opäť v prvej zákrute k nešťastnej nehode, do ktorej nie vlastnou vinou bol zatiahnutý aj Patrick Schober. Zvláštne je, že došlo k nehode s dvoma jazdcami, ktorých musel nechať predbehnúť – no osud to tak chcel.

Do záverečných nedeľných pretekov odviedol tím super prácu a poskytol Patrickovi opäť veľmi dobre fungujúce auto.

zolder-6.jpg

Zo stredu poľa sa opäť dostal do prvej desiatky s niekoľkými dychberúcimi predbiehacími manévrami a bol dokonca v prvej päťke pre najrýchlejšie kolá.

Ďalšie preteky sú o 3 týždne v Grobniku. Prvýkrát v sezóne sa bude jazdiť trať, ktorá pre neho nie je novinkou a je načase, aby osud konečne uznal a spočítal úspechy Patricka Schobera.

zolder-1-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri