Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ďalší skvelý víkend vo Ferrari Challenge pre Výbohovcov

Wednesday, 05. 08. 2020 - 09:47, Miroslav Majláth   

Ďalší skvelý víkend vo Ferrari Challenge pre Výbohovcov

Iba týždeň po pretekoch v Barcelone pokračoval seriál Ferrari Challenge Europe 2020 pretekmi v portugalskom Portimau. Do nich zasiahla aj dvojica slovenských pilotov, otec a syn Výbohoví.

 

Marco Vitali

Matúš Výboh do Portugalska cestoval ako líder kategórie Trofeo Pirelli AM, pričom jeho náskok pred druhým v poradí bol jeden bod. Samozrejme túto pozíciu chcel Matúš pretekmi v Potimao ešte vylepšiť. V sobotnej kvalifikácii obsadil prvé miesto vo svojej kategórii, čo znamenalo výhodnú štartovú pozíciu. V samotných pretekoch Matúš išiel naozaj dobre, škoda len, že v jednej zo zákrut po menšom kontakte  „vytočil hodiny“, čo ho samozrejme ihneď posunulo smerom nižšie v priebežnom poradí. On sa však nevzdával a bojoval naďalej. Výsledkom bolo výborné druhé miesto v sobotných pretekoch a náskok päť bodov v priebežnom hodnotení seriálu.

Marco Vitali

V nedeľných pretekoch rovnako jazdil  výborne, škoda len jedného drobného nechceného „ťukanca“, za ktorý Matúš okamžite od športových komisárov obdržal penalizáciu. To mu však nebránilo vo výbornej jazde, kde síce preťal cieľovú fotobunku ako víťaz, spomínaná penalizácia ho však posunula na konečné štvrté miesto. Toto umiestnenie ho zároveň posunulo na druhé miesto priebežného poradia so stratou dva body.

Marco Vitali

„Som nesmierne šťastný z druhého miesta v sobotu, ale aj ma dosť štvú chyby, ktorých som sa dopustil. Najskôr to boli hodiny, potom drobná kolízia za ktorú som dostal penalizáciu. Nebyť týchto drobných chybičiek, mohol som v oboch pretekoch brať víťazstvo. V žiadnom športe sa však na keby nehrá. Čo ma teší je fakt, že som v oboch pretekoch dosiahol najväčšiu rýchlosť, čo nám dáva nádej na ďalšie úspechy do budúcnosti,“ zhodnotil Matúš Výboh preteky v Portimao.

Marco Vitali

V kategórii Coppa Shell AM sa predstavil Miroslav Výboh. Ten rovnako odjazdil v sobotu vydarené preteky, pričom v cieli mu patrilo štvrté miesto. V nedeľu v úvode pretekov sa Miro nechtiac zamiešal do menšej kolízie, no v nasledujúcich kolách sa prepracoval na druhé miesto v kategórii, pričom na tejto pozícii odjazdil niekoľko kôl. Žiaľ, aj v jeho prípade prišla smola vo forme poruchy servo riadenia jeho Ferrari. Či to bolo spôsobené spomínanou drobnou kolíziou, alebo poruchou samotného servo riadenia, to zistia mechanici až v domácich dielňach. Je to určite škoda, Miro mal totiž našliapnuté k umiestneniu, ktoré mohlo skončiť na stupňoch pre víťazov.

Marco Vitali

Pokračovanie seriálu Ferrari Challenge Europe 2020 sa bude konať v dňoch 28.- 30.8.2020 na talianskom okruhu Mugello a samozrejme Miro a Matúš Výbohoví ani tu chýbať nebudú.

Marco Vitali

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri