Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ďalší dabl Mercedesu!!!

Sunday, 28. 04. 2019 - 15:51, Ľuboš Kašický   

Ďalší dabl Mercedesu!!!

Napriek výborne rozbehnutým pretekom zradila Charlesa Leclerca v druhom stinte mäkká sada a aj vo štvrtých pretekoch suverénne zvíťazil Mercedes.

 

Vyzeralo to na veľké gumené šachy. Takmer všetci piloti štartovali na softoch a stredné (medium) si nechali obuť iba Leclerc (ferrari), Gasly (redbull), Grosjean (Haas), Russel a Kubica (obaja williams). Tímom so slabšou aerodynamikou začali softy odchádzať už na konci úvodnej desiatky kôl a ani favoriti na červených gumách sa nezviezli príliš dlhšie. Z toho profitovali vyššie zmienení piloti a Leclerca to zakrátko vynieslo až do čela pretekov!

fe06-23.jpg

V jednej chvíli mal už Monačan náskok na Bottasa trinásť a na Hamiltona osemnásť sekúnd (!) a práve to bola chvíľa, kedy Ferrari malo zvoliť dvojzastávkovú stratégiu. Vo Ferrari však nenašli odvahu a nechali Leclerca, ktorému pomaly dožívali jeho medium pneumatiky, úplne náskok stratiť. V planej nádeji, že po prezutí Charles zázračne vzlietne a všetkých predbehne, ho zavolali prezúvať až v 34.kole.

fe07-22.jpg

To však bolo nielen neskoro, ale navyše ani nové softy nezafungovali. Nešťastný Leclerc nezačal sťahovať, ale strácať ešte viac! V Zúfalstve ho teda povolali v závere na druhú zastávku a s ušetrenými softami zajazdil aspoň najrýchlejšie kolo a získal bod útechy (podobne, ako v Bahrajne).

me15-5.jpg

Stredné obutie nakoniec mercedesom bez problémov vydržalo a „strieborní“ si odvážajú už štvrtý dabl sezóny zo štyroch štartov! Prevaha zažína byť demoralizujúca a jubilejný 70-ty ročník F1 nudne šedivý.

me09-19.jpg

Tretie a štvrté miesto si zasa podelili Vettel (ferrari) a Verstappen (redbull). Potešením všetkých skalných fanúšikov F1 je určite bodovanie oboch pilotov McLarenu, keď Sainz došiel siedmy a Norris ôsmy. Pekne sa darilo aj Strollovmu tímu Racing Point (bývalý Force India), keď Checo Peréz bral body za šieste a synáčik Stroll za deviate miesto. Desiatku doplnil stále výborný veterán Räikkonen. Ten štartoval z depa potom, čo mu komisári zobrali Q čas za príliš flexibilné predné krídlo a všetkým ukázal svoje kvality.

me12-start.jpg

V inak nie veľmi zaujímavých pretekoch sa o rozdelení bodov medzi pilotmi Mercedesu rozhodovalo už v prvej zákrute, kde Fín odvážne udržal za sebou Angličana. V troch prvých 90-stupňových zákrutách dal do toho všetko a začal budovať víťazstvo. „Podaril sa mi doteraz najlepší štart v tejto sezóne,“ pochválil sám seba Hamilton, no zároveň pogratuloval aj kolegovi Bottasovi. „Blahoželám Valtterimu. Išiel veľmi pekne a neurobil žiadnu chybu. Pekný výsledok pre celý tím.“

rb01-37.jpg

Zaujímavé je, že do vedenia šampionátu sa teraz vrátil Bottas o jediný bod pred Hamiltonom. Ten bod bol práve za najrýchlejšie kolo v Albert Parku. Inak by mali obaja rovnaký počet bodov. V poradí tímov niet o čom uvažovať. Mercedes je neskutočne dominantný a má už v úvode sezóny takmer raz toľko bodov, ako Ferrari! Lepší štart nemali ani v rekordnej sezóne 2016. Ostáva teda veriť, že sa to zmení, lebo o titule bude takto rozhodnuté už v polovici sezóny.

mcl01-norris.jpg

Po pretekoch v divokom Azerbajdžane sa teraz cirkus F1 sťahuje do starej dobrej Európy, kde pokračuje 12.mája na známom okruhu v Barcelone. O ďalšie dva týždne neskôr nás už potom čaká vrchol sezóny v Monte Carle.

race-results-19.jpg

standings-18.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri