Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Dá Tänak čistý nemecký hetrik?

Thursday, 22. 08. 2019 - 08:44, Ľuboš Kašický   

Dá Tänak čistý nemecký hetrik?

Dnes shakedownom a večerným prológom začína desiaty podnik seriálu MS rely. V Nemecku sa čaká ostrá asfaltová konfrontácia medzi Ogierom, Tänakom a Neuvillom.

 

Všetci traja už v nemeckej súťaži zvíťazili. V ostatných dvoch ročníkoch Estónec, ktorý je zároveň aj aktuálnym lídrom priebežného poradia majstrovstiev sveta. Nepociťuje prílišný tlak? „Moje vlaňajšie víťazstvo bolo jedným z najťažších v mojej kariére. Konkurencia bola veľmi silná a musel som tlačiť od začiatku až do cieľa,“ priznáva Ott Tänak (toyota). „Je to však veľká výzva aj pre tento rok. Strieda sa tu charakter trate a neurobiť chybu je veľmi ťažké.“

Copyright manufacturer;tgr-0029-38.jpg

Pilot Toyoty dobre vie o čom rozpráva, pretože mix kľukatých, hrboľatých asfaltových úzkych ciest, ktoré sa prepletajú vinicami, ale aj drsným tankodromom si vyžadujú správnu voľbu pneumatík na striedajúcom sa povrchu a nekompromisné držanie rytmu. Kto to zvládne najlepšie, ten môže pomýšľať na víťazstvo.

Copyright manufacturer;2018germany-aus-5631.jpg

Tänak má síce 22 bodový náskok, no ten päť súťaží pred záverom sezóny ešte nič neznamená. Šesťnásobný šampión Seb Ogier (citroen) však vôbec nemieni riskovať, aby zastavil Tänaka. A vie prečo. „Nemôžem riskovať,“ tvrdí Francúz. „Bude to tancovanie na tenkom ľade. Dôležité je dokončiť súťaž s dobrým výsledkom a získať body.“

Copyright manufacturer;2055844-qrssbq2p54.jpg

V hre je stále aj pilot továrenského tímu Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, ktorý má len o tri body menej ako Ogier. „Nemecká súťaž je veľmi špecifická tým, že za tri dni sa trikrát zmení charakter trate. Dôležitú úlohu vie zohrať aj počasie a tak vybrať správne obutie a nastavenie nie je vôbec jednoduché. Budeme však útočiť a pokúsime sa zvíťaziť,“ zastrája sa Belgičan.

Copyright manufacturer;2054866-obp02f0ekf.jpg

Vo štvrtok dopoludnia začína shakedown a podvečer sa súťaž rozbieha diváckym prológom. Spolu na posádky čaká devätnásť meraných úsekov (344 km). Víťaza by sme mali poznať v nedeľu popoludní.

Pozrite si itinerár a štartovú listinu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri