Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Čo čaká na posádky na Vranovskom šprinte?

Tuesday, 04. 08. 2020 - 16:05, Public relations   

Čo čaká na posádky na Vranovskom šprinte?

Len týždeň po druhej súťaži Majstrovstiev Slovenska rely v poľskom Rzeszowe odštartuje Rally Vranov 2020. Kde sa bude jazdiť a čo čaká na posádky nám prezradil predseda Organizačného výboru, Julo Súčik ml.

Zorganizovať automobilovú súťaž na Slovensku je čoraz ťažšie, a často sa musia robiť kompromisy. Zápal a nadšenie, organizátorov z AMK Vranov nad Topľou – Čemerné, pre automobilový šport však prekonali aj tieto prekážky a v sobotu 15. augusta budú môcť súťažné posádky odštartovať ráno na prvú rýchlostnú skúšku vranovského rely-šprintu, ktorý sa jazdí ako voľné podujatie.

Tibor Szabosi;asf-3252-3.jpg

Súťažiť sa bude na úseku Banské – Borda, ktorý sa objavil pred rokmi aj v itinerári košickej súťaže. Meraný úsek je dlhý 14,6 km a takmer celý je asfaltový (cca 95 %). Prečo práve tento úsek, nám vysvetlil predseda Organizačného výboru, Julo Súčik mladší. „Pôvodný zámer bol realizovať rýchlostnú skúšku na úseku Banské – Herľany, tam a späť. Lenže podľa nových predpisov, ktoré sme dostali z FIA, sa v rovnaký deň nemôže ísť rýchlostná skúška v oboch smeroch. Zvažovali sme preto o požiadanie výnimky, no s ohľadom na to, že na ďalší rok by sme chceli usporiadať súťaž v rámci Majstrovstiev Slovenska, tak sme sa nakoniec rozhodli, že výnimku žiadať nebudeme a nájdeme iné riešenie,“ vysvetľuje Julo Súčik.

mapa-vranov-low.jpg

„Spomenuli sme si, že kedysi sa jazdilo aj na úseku do Bordy a tak sme sa tam previezli a zistili stav trate. Cesta je prakticky celá asfaltová, iba na asi dvoch úsekoch je naťahané blato a zemina po tom, čo tam lesníci zvážajú drevo. V týchto dvoch, asi sto metrových, úsekoch to bude na suchu veľmi prašné a za mokra zasa zablatené. Odhadom je to spolu približne dvesto metrov. Zvyšný asfalt nie je v ideálnom stave, no najhoršie miesta ošetríme, aby sme urobili trať čo najbezpečnejšou. O voľbe tohto úseku zavážilo aj to, že z Bordy naspäť do servisu vo Vranove je to o dosť bližšie, ako z Herlian.“

Tibor Szabosi;c30i4218-5.jpg

Štartovať sa teda bude na konci obce Banské v smere na Herľany po ceste 576. Približne po šiestich kilometroch, po prechode prvej časti serpentín na Herlianskom sedle, sa trať stáča doľava na pomocnú komunikáciu v smere na Bordu. Tento úsek meria približne deväť kilometrov. V polovici bude umiestnený prvý spomaľovací retardér a druhý retardér bude asi kilometer pred koncom meraného úseku. Počas súťaže sú naplánované tri rýchlostné skúšky. Prvá štartuje o 08.30 ráno 15. augusta. Predpokladaný štart druhej je na 11.00 hodinu a posledná, tretia ereska by mala odštartovať o 13.30 hod.

Tibor Szabosi;c30i4223-4.jpg

Po každom meranom úseku sa posádky vracajú do servisu v Priemyselnom parku Ferovo Vranov nad Topľou (48°52'43.761 N, 21°41'16.496 E, po pravej strane, na výpadovke na Humenné a Michalovce). Víťazov by sme mali spoznať približne o 15.30 hod. na slávnostnom vyhlásení v centre Vranova.

Ľuboš Kašický
Tlačový tajomník



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri