Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroen končí! Ogier ide k Toyote

Wednesday, 20. 11. 2019 - 12:21, Ľuboš Kašický   

Citroen končí! Ogier ide k Toyote

Zaujímavá interpretácia prišla dnes tesne predpoludním z tímu Citroen Racing. Francúzi potvrdili odchod z WRC programu, no zdôvodnenie je viac ako zaujímavé.

 

Tommi Mäkinen nám sľúbil, že oznámi zloženie tímu na sezónu 2020 koncom tohto týždňa. Toyota zatiaľ stále mlčí, no s oznámením sa poponáhľali v tíme Citroen Racing. Tí dnes o 11.30 vydali správu, že Citroen odstupuje z programu WRC. Dôvodom je vraj odchod špičkovej posádky Sebatien Ogier a Julien Ingrassia do tímu Toyota!

Copyright manufacturer;2164056-ji3g71njdf.jpg

Ogier mal dvojročnú zmluvu a teda mal pokračovať aj v nasledujúcej sezóne s Citroenom. Francúzi nedokázali svojho šesťnásobného šampióna udržať v tíme a teraz tvrdia, že bez neho nemá zmysel pokračovať ďalej. Radšej vraj rozpustia tím a sústredia sa na podporu zákazníkov a verzie C3 R5. „Naše rozhodnutie odstúpiť z programu WRC už na konci roka 2019 vyplynulo z rozhodnutia Sebastiena Ogiera opustiť Citroen Racing. Túto situáciu sme si neželali, no nevieme si predstaviť štart do sezóny 2020 bez Sebastiena. Chcem preto poďakovať celému tímu za ich vášeň pre motorsport a odhodlanie, ktoré v tomto roku preukázali. Časť Citroenu je stále úzko spätá s automobilovým športom a rely je jednou z najvýznamnejších kapitol, keď sme vo WRC získali 102 víťazstiev a osem Pohárov konštruktérov,“ tvrdí oficiálne generálna riaditeľka Citroenu, Linda Jackson. Škoda len, že sa Citroen musí skrývať za takéto rozhodnutie a nepovie svojim fanúšikom celú pravdu. Určite by si ju zaslúžili.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri