Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Chystáte sa na augustovú rely Nemecka?

Thursday, 28. 06. 2018 - 19:24, Ľuboš Kašický   

Chystáte sa na augustovú rely Nemecka?

Blížia sa prázdniny a niektorí budú vyrážať za motoristickými zážitkami. Jedným z nich môže byť aj nemecká ADAC Rallye konajúca sa 16. - 19.augusta.


Po rokoch v historickom románskom meste Trier sa vlani nemecká súťaž presťahovala do Sárskeho prázdninového regiónu Bostalsee. V tomto roku sa organizátori rozhodli, že centrom pre otváraciu aj záverečnú ceremóniu, ako aj pre úvodnú špeciálku bude však St Wendel.

Copyright manufacturer;tgr-0050-6.jpg

Mestečko St Wendel je asi 30 kilometrov severne od Saarbruckenu, ktorý bol dejiskom vlani. Súťaž začne slávnostným štartom na hradnom námestí o 17-tej. Štart posádok bude spojený zo zápisom do pamätnej knihy mesta, autogramiádou a bezplatným vstupom divákov. O dve hodiny neskôr (od 19-tej) potom súťažné posádky vyštartujú do úvodnej dvojkilometrovej špeciálky, ktorá je situovaná na západnom okraji mesta St Wendel. Z centra sem pôjde bezplatná kyvadlová doprava, no vstupné bude 20 eur.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger881.jpg

Celá súťaž má tento rok 327 ostrých kilometrov na osemnástich meraných úsekoch. Začína sa vo štvrtok 16.augusta spomínanou špeciálkou a v nasledujúcich troch dňoch sa odjazdí po šesť, osem a tri rýchlostné skúšky. Samozrejme nebude chýbať obávaný tankodrom, ktorý je na programe v sobotu. Ešte to nie je isté, ale je celkom možné, že okrem českých posádok na čele s Kopeckým a Dreslerom, sa možno na štart vypraví aj nejaká slovenská posádka. To sa však ale nechajme prekvapiť. Faktom totiž je, že nemecká rely sa jazdí len týždeň pred dôležitou „Barumkou" v Zlíne.

Copyright manufacturer;ro17wrc11ger657.jpg

Ak by ste sa teda v auguste rozhodli, že sa do Nemecka vypravíte, tak len pre zaujímavosť si povedzme, že z Východného Slovenska je to cca 1300 kilometrov tou najrýchlejšou trasou po diaľniciach v smere Košice - Prešov - Žilina - Trenčín - Brno - Praha - Norimberg - Mannheim - St Wendel. Ak dobre počítam, tak nemecký podnik majstrovstiev sveta je aj napriek tomu najbližšou možnosťou vidieť kompletnú svetovú špičku v akcii. Preto je najvyšší čas naplánovať august.

Copyright manufacturer;2017germany-hem-262.jpg

Pozrite si tiež itinerár 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri