Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb a Elena sa rozišli

Tuesday, 16. 03. 2021 - 21:05, T. Szabosi   

Loeb a Elena sa rozišli

Po dvadsiatich troch rokoch spolupráce, deviatich tituloch WRC a dvoch pódiách na Dakare sa skončila spolupráca Sebastiena Loeba a Daniela Elenu.

Sebastien Loeb na žiadosť tímu Prodrive zmení pilota pre nasledujúcu Rally Dakar.

„Seb mi zavolal v utorok tesne pred poludním a povedal mi že bude pokračovať s iným pilotom,“ povedala Elena. „Informoval ma, že to bola žiadosť spoločnosti Prodrive, ktorá mala pocit, že nie som dostatočne sústredený a že som počas posledného Dakaru urobil príliš veľa navigačných chýb.“

Treba povedať že tohtoročný Dakar bol spojený s nástupom nového navigačného systému s ktorým mali problémy mnohé posádky.

Tibor Szabosi;sf-0990.jpg

„Nebolo to ľahké rozhodnutie a ľahký telefonát, pretože sme spolu strávili dvadsaťtri rokov a Daniel je môj priateľ,“ povedal Loeb. O Danielovi bolo veľa názorov, hovorili sme o tom s Prodrive a po preskúmaní všetkých našich výsledkov na poslednom Dakare sme prišli k záveru, že stojí za to vyskúšať niečo iné. „Mám 47 rokov a nezostáva mi veľa rokov, aby som vyhral Dakar. Chcem teda využiť všetky možné príležitosti. Budúcnosť ukáže, či to bolo správne rozhodnutie. Nič to nemení na mojom vzťahu s Danielom.“ uzavrel Sebastien Loeb.

Loeb zatiaľ nesmie uviesť meno nového pilota.

Tibor Szabosi;h7p4756-4.jpg

Elena neváha kritizovať tím Prodrive: - Skôr než poviete, že Elena stráca Loebov čas, ste si ma mali vypočuť. Vaše auto nie je vyrobené na to, aby vyhralo. Ste tím, ktorý sa nedá reformovať. Nepočúval si ma. Strávil som hodiny so svojím inžinierom, hodiny sme diskutovali na videokonferencii, kde sme vám hovorili, čo máte robiť a čo nie, ako vyhrať Dakar a dosiahnuť, aby bolo auto konkurencieschopné. Nepočúvali ste rady, nech už boli odo mňa, Naniho Romu alebo Séba. Spravili ste si to čo ste chceli. Je to normálne, to je vaša filozofia. Prodrive, najlepší tím na svete, ktorý to všetko vyhral ...

Posledná vec, ktorú ste vyhrali, bola sezóna 2003 so Solbergom.

 

Sebastien Loeb a Daniel Elena získali v roku 2004 svoj prvý celkový titul na majstrovstvách sveta v rally. Svoj úspech zopakovali v sezónach 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 a 2012. Predtým, v roku 2001, triumfovali v JWRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri