Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Cesta „Peklom" bola náročná

Wednesday, 18. 07. 2018 - 16:31, Public relations   

Cesta „Peklom

Uplynulý víkend absolvoval celý súťažný kolotoč 10. ročník Rally Lubeník (13.-14.7.). Na štarte nechýbala ani naša posádka IMAXX-ADV Rally team-u Peter Gavlák s Emilom Horniačekom v kokpite vozidla Škoda Fábia R5 z dielne MM Rally team-u.

Tibor Szabosi;c30i2193-22.jpg

Súťaž začala už v piatok 13-teho. Pre niekoho dátum s trochou „mystérie", pre niekoho dátum ako bežný deň. Presne tak to bral aj celý náš tím a odvážne vyrazil do prvých kilometrov súťaže zo štartovým číslom 7. Určovanie poradia je vecou organizátora a ten vynechal netradične štartové číslo 1, takže sa začínalo až dvojkou. Úcta k víťazovi minulého ročníka, ktorý neštartoval ani na jednej súťaži zostane dlho jedinečná a úsmevná pre okolitú rally obec. Aj takto sa dá robiť žiaľ nielen „svoje" public relations!

Tibor Szabosi;c30i4355-7.jpg

Poďme ale na trať. Do ôsmeho kilometra prvej rýchlostnej skúšky išlo všetko v poriadku, kým naša posádka nedorazila k nehode bratov Melichárkovcov. Tam už stál pred našimi štartujúci Igor Drotár. Po uvoľnení cesty a preverení, že bratia sú v poriadku naši spoločne pokračovali za Drotárom do cieľa rýchlostnej skúšky. Vzhľadom k prachu cez ktorý nebolo za Drotárom vidieť si musela naša posádka nechať odstup, aby vôbec mohla pokračovať a nespadnúť niekde do „Pekla". Po dojazde do cieľa naši nahlásili problém v časovej kontrole a očakávali predelenie času ako aj posádky, ktorých sa incident týkal. K časom čo našej posádke a aj ostatným pridelilo riaditeľstvo súťaže ako prvý, nazvime to „pokus", sa nehodno už ani vyjadrovať! Každopádne každý je len človek.

Martin Paľov;ik8a6035-edit.jpg

Predpoklad zúčastnených skúsenejších posádok, že časový harmonogram nemôže vychádzať sa potvrdilo hneď pred druhou skúškou a celé pokračovanie súťaže v piatok malo rovnaký scenár. Štart do ďalších „Pekiel" bol časovo posunutý, vzhľadom k tomu, že nebola uzavretá trať!

Tibor Szabosi;asf-5673-1.jpg

Vážime si každého usporiadateľa uvedomujúc si aké je ťažké usporiadať súťaž v dnešnej dobe, ale nastaviť časový harmonogram sa dal aj trochu rozumnejšie zo skúsenosťami spolujazdca, ktoré minimálne v jednej osobe usporiadateľ mal.

Tibor Szabosi;c30i3029-7.jpg

Druhá rýchlostná skúška „Veľkým Peklom" bol pre našu posádku boj o udržanie R5-ťky na ceste.

Peter : „do druhej skúšky sme nastupovali odhodlaný podať čo najlepší výkon na náročnej technickej skúške. Po vjazde do lesa v polovičke skúšky sa mi však uvoľnil nadstavec na volante. Nevedel som zo začiatku vôbec o čo ide, myslel som si že mám defekt na prednom kolese. V tom úseku sa to nedalo rozoznať, keďže som auto musel naháňať a udržať v stope. Po naozaj horúcich chvíľach sme sa dostali do cieľa a až tam som zistil príčinu boja o prežitie. Posledný prejazd sme absolvovali už bez problémov".

Tibor Szabosi;c30i1803-12.jpg

Emil: „ po Lubeníku môžem skonštatovať, že našťastie sú medzi nami ešte kompetentný ľudia a celkový dojem zo súťaže mi úplne nepokazili. Škoda problému v prvej a v druhej skúške. Peklo bolo rozhodujúce v celej súťaži!".

Tibor Szabosi;c30i3474-10.jpg

Druhý deň pokračovalo príjemné slnečné počasie a úplne odlišný povrch rýchlostných skúšok. Peter s Emilom zvádzali od rána boje v prvej 5-ke.

Tibor Szabosi;c30i3417-7.jpg

Peter: „ráno sme mali cieľ preskočiť J. Béreša, čo sa nám podarilo hneď v úvodnej skúške. Následne sme si už len udržiavali pozíciu, hľadali a posúvali moje možnosti využívať potenciál auta, čo sa mi celkom darilo, vzhľadom k dosahovaným jednotlivým časom."

Tibor Szabosi;c30i5068-9.jpg

Súťaž v Lubeníku má náš tím nakoniec zdarne za sebou. Každý bod do priebežného hodnotenia je veľmi dôležitý a pred nami sú ešte tri podujatia na ktoré sa už teraz tešíme. Poďakovanie patrí celému tímu ako aj našim reklamným partnerom. Čaká nás viac týždňová pauza po ktorej sa uvidíme 31.8. - 1.9. v Trebišove.

30741133-10213659010903363-4351043711866503168-n.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri