Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Cenná moravská skúsenosť pre Čecha

Tuesday, 18. 06. 2019 - 19:22, Ľuboš Kašický   

Cenná moravská skúsenosť pre Čecha

Popradský tím STING MOTORSPORT má za sebou ďalší dôležitý krst. Posádka Rišo a Robo Čechovci si poctivo odjazdili moravskú šotolinu na tretej súťaži sezóny MSR v Hustopečiach.

 

Tohtoročný slovenský rely šampionát má na programe hneď dva podniky za hranicami rieky Moravy. Po Valašsku prišli tentoraz na raz rozpálené vinice v okolí Hustopečí, ktoré majú až tridsať percent úsekov na šotoline. Pre posádky v našich končinách je to málo jazdený povrch a mnohé sa preto na Pálavu veľmi tešia. Netaja však, že zároveň majú aj patričný rešpekt. „Ešte nikdy som na šotoline nejazdil,“ priznal pred štartom aj Richard Čech. „Shakedown sa išlo na asfalte a na šotolinu vyjdeme prvýkrát až v rýchlostnej skúške. Uvidíme, aké to bude. Už sa neviem dočkať.“

Tibor Szabosi;c30i7490-19.jpg

Hustopeče sa jazdili znova ako dvojdňová samostatne bodovaná súťaž v MSR. Piatková prvá etapa štartovala podvečer, keď teploty trochu klesli pod 30°C, no na suchej trati sa stále poriadne prášilo. Ešte nepríjemnejšie to potom bolo večer, keď sa druhá sekcia jazdila so svetelnými rampami. „Začali sme asi s príliš veľkým rešpektom. Bol som trochu nervózny a nedarilo sa mi chytiť tempo,“ chlapsky netají Rišo, ktorého Ford Fiesta R5 (triedy 2) podržal vo viacerých výjazdoch. „Druhá sekcia sa išla už za tmy a chcel som si to užiť. Na tretej rýchlostnej skúške sme však urobili chybu a zviezli sme sa priekopy. Nebolo to nič vážne, no priekopa bola príliš hlboká a už sme sa nedokázali sami vrátiť na trať,“ dokresľuje rozhodujúci moment súťaže Popradčan. Znamenalo to však odstúpenie zo súťaže. Našťastie v slovenskom šampionáte sa na druhý súťažný deň začínalo odznova a Čechovci už znova stáli pripravení.

Tibor Szabosi;c30i8649-14.jpg

„Nepríjemné bolo, že sme po odstúpení museli čakať v priekope do konca etapy, aby nás vytiahli. Dostali sme sa odtiaľ až niekedy okolo tretej. Všetko sme však nakoniec stihli a v sobotu sme mohli štartovať znova,“ pokračuje Richard Čech. „Po predošlej skúsenosti sme nechceli príliš riskovať. Každým ďalším úsekom sme sa však zrýchľovali a postupne dostávali do tempa. Stres opadol a zrazu aj časy boli lepšie. Potvrdilo sa tak znova, že netreba tlačiť, ale ísť si pokojne svoje tempo,“ opakuje starú pravdu pilot tímy STING MOTORSPORT. „Na poslednom úseku sme si to vyslovene užívali. Mávali sme v zákrutách divákom a čas bol rovnaký, ako keď sme sa v predošlej sekcii snažili ísť čo najlepšie. Je to ďalšia dobrá škola pre nás. Napokon, veď to boli iba tretie preteky s týmto autom a premiéra na šotoline. Súťaž bola nielen krásna, ale veľa nás znova naučila o práci s rozpisom, o jazde na šotoline a prístupe k súťaži. Boli to veľmi cenné kilometre, ktoré nás posunú ďalej v ďalších pretekoch,“ uvedomuje si Rišo. „Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce, našim fanúšikom, partnerom a celému tímu, ktorý odviedol super prácu.“

Tibor Szabosi;c30i9640-21.jpg

Nasledujúcim podnikom MSR je prešovská súťaž už 5.-6.júla a STING MOTORSPORT verí, že sa okrem posádky Riša a Roba Čechovcov znova postaví už na štart aj Tibor Kovacs, ktorý pripravuje auto po technickej poruche na podtatranskej súťaži.

sting-partneri3.jpg

Pozrite si celú galériu tímu z Rally Hustopeče



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri