Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Čechovcom sa v Trebišove páčilo

Monday, 02. 09. 2019 - 17:00, Ľuboš Kašický   

Čechovcom sa v Trebišove páčilo

Pekné šieste miesto v absolútnom poradí a slušné body do šampionátu si z piateho podniku rely sezóny v Trebišove odváža popradský tím STING Motorsport.

 

Posádka Rišo a Robo Čechovci jazdí v tejto sezóne prvýkrát s modernou technikou R5 a otvorene priznávajú, že sa stále učia. Rely v Trebišove bola ich ďalšou ostrou previerkou a Popradčania v nej dôstojne obstáli, keď vyjazdili najlepší výsledok v sezóne. „Už môžem priznať, že sme mali pred súťažou patričný rešpekt. Zvlášť rýchlostná skúška Regeta ma prenasledovala,“ chlapsky priznal Rišo Čech po pretekoch. „Každým prejazdom sme sa však zrýchľovali a rešpekt postupe odišiel. Myslím, že sme sa posúvali na limity a odjazdili sme rely tak, ako by sa jazdiť mala. Znova sme sa niečo naučili.“ Pritom to vôbec nebolo ľahké, pretože dobre známe úseky vzbudzujú rešpekt aj u skúsenejších posádok. Pri poslednom prejazde si dokonca Čechovci na Regete „užili“ aj „krízovku“. „Škrtli sme o mostík. Rozhodilo nás, no auto nás podržalo a my sme to zvládli,“ usmieval sa šťastne v cieli Rišo, pretože Ford Fiesta R5 dostala iba slabý škrabanec na „ľavoboku“ a cieľom nakoniec prefrčala na šiestom miesta v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;c30i0241-22.jpg

„Do súťaže sme nastupovali so skromným želaním udržať za sebou všetky autá z nižších tried. To sa nám podarilo a preto odchádzame z Trebišova spokojní,“ pochvaľoval si aj otec Robo Čech, ktorý naviguje syna zo sedadla spolujazdca. Pekných pätnásť bodov za šieste miesto znamená potvrdenie desiateho miesta v priebežnom poradí absolútneho hodnotenia Majstrovstiev Slovenska v rely. „Verím, že sme našim výsledkom potešili všetkých našich fanúšikov a partnerov, ktorým patrí naša vďaka za podporu. Poďakovať sa však chceme aj usporiadateľom, pretože sa nám súťaž v Trebišove naozaj páčila,“ dodáva Rišo Čech.

Tibor Szabosi;asf-4740-5.jpg

Vo farbách popradského tímu STING Motorsport však na juhovýchode Slovenska štartovali ešte dve ďalšie posádky. V triede 6 Roland Pechuch s Viktóriou Dudášovou jazdili s vozidlom VAZ 2107, no preteky nedokončili. Úspešnejšia bola druhá posádka v zložení Jaroslav Suľžin a Milan Hudika, ktorý svoj Peugeot 208 R2 doviezli v triede 6 do cieľa na konečnom treťom mieste. „Boli to ťažké preteky a sme radi, že sme v cieli,“ radoval sa Ukrajinec žijúci na Slovensku, pre ktorého to po troch predošlých pokusoch v Rally škole bol vlastne prvý štart v MSR. „Vedeli sme, že sa ideme učiť a tak sme veľmi netlačili. Bola to výborná škola a už sa tešíme na ďalšie preteky.“

Tibor Szabosi;c30i9954-24.jpg

Slovenský šampionát automobilových súťaží pokračuje najbližšie už o tri týždne vo Veľkom Krtíši (20.-21.9.2019), kde by posádky tímu STING Motorpsport znova nemali na štarte chýbať.

Tibor Szabosi;c30i0481-30.jpg

Pozrite si aj galériu tímu na našej stránke.

sting-partneri3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri