Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Býčky z RedBullu sú už netrpezlivé

Tuesday, 13. 02. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Býčky z RedBullu sú už netrpezlivé

Začiatkom nasledujúceho týždňa tím Aston Martin Red Bull Racing sľúbil predstavenie svojej novej zbrane RB14. Jeho býčky sa zatiaľ netrpezlivo preháňajú aspoň po chodbách továrne.


Asi osemdesiat kilometrov od Londýna v centrálnom grófstve Buckinghamshire leží mesto Milton Keynes (pre porovnanie, veľké asi ako Košice). Mesto v ktorom sídli rakúsky tím Red Bull Racing. Mimochodom, od novej sezóny oficiálne pribodlo do názvu aj spojenie Aston Martin Red Bull Racing. Ak by ste sem prišli v týchto dňoch, tak by ste našli mechanikov a inžinierov v poslednom štádiu príprav nového monopostu Redbull RB14 s motorom Renault.

rb-low03.jpg

No zatiaľ čo, mechanici a inžinieri sa sústreďujú na posledné drobné detaily, tak piloti sa poriadne nudia. „Kedy to už začína sezóna?," špekuluje Daniel Ricciardo, ktorý sa nevie dočkať domácej veľkej ceny v Austrálii. Max Verstappen však svojho kolegu poriadne podpichuje už teraz, keď kričí: „Aj tak ma nechytíš. Veď to skús....," a dupne na plyn drobnej motokáry na baterku, aby ušiel Austrálčanovi, ktorý si to nenechá.

rb-low02.jpg

A tak, čo mechanici len krútia hlavami, tak dvaja nadržaní pretekári sa naháňajú chodbami továrne RedBullu v Milton Keynes. Možno aj preto sa tento rok s predstavením auta v Redbulle poponáhľali. „Chceme zvládnuť odjazdiť už počas prvého dňa testov aspoň sto kôl," tvrdí šéf tímu Christian Horner. Asi sú sami zvedaví, ako bude pasovať nový motor od Renaultu do ich nového monopostu. Ak to sadne, ako čakajú, tak sa chystajú potrápiť Mercedes aj Ferrari v boji o titul.

rb-low01.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri