Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Brazília privítala Red Bull X-Fighters ako sa patrí

Tuesday, 14. 06. 2011 - 08:29, Alexa Szafianová   

Brazília privítala Red Bull X-Fighters ako sa patrí

26. mája hostila Brazília druhú zastávku najprestížnejšej triedy Freestyle Motokrosu Red Bull X-Fighters.  Organizátori sa mohli tešiť rekordnej účasti až 100.000 divákov!

 

br-over-gn-0001.jpg

Nanešťastie nie všetci jazdci sa mohli predviesť tomuto obrovskému burácajúcemu davu. Španiel Danny Torres sa nešťastne zranil práve počas tréningov na Red Bull X-Fighters. Víťaz prvej zastávky si zlomil predpriehlavok a dva prsty na nohe. I keď Torres spravil všetko preto, aby sa mohol predviesť Brazílskemu davu, nakoniec sa divákom stal i on sám.

br-torr-bg-8059.jpg

Najviac bodov v kvalifikácii získal Nate Adams. Na druhom mieste skončil Robbie Maddison a tretí bol Eigo Sato.

Hlavná udalosť večera bola dych vyrážajúca. Mladík z Chile, Javier Villegas predviedol neuveriteľnú jazdu plnú skvelých trikov. I keď bolo zrejmé, že jeho súper André Villa je väčším favoritom na postup do semifinále. A tak sa aj stalo.

rb-vill-bg-9177.jpg

Levi Sherwood sa rozhodol ten večer jazdiť bez rúčok, ktoré využívajú jazdci počas väčších trikov, či flipov. Vraj sa tak rozhodol, pretože sa necítil najlepšie a bezpečnosť je vždy na prvom mieste. I keď predvádzal len „oldskúlové" triky, boli postačujúce na to, aby porazil ostrieľaného Japonca Eiga Sata. Sato očividne nebol spokojný so svojou jazdou, počas ktorej spravil zopár chýb.

br-sher-aa-0961.jpg

Ďalšími jazdcami, ktorí si zmerali svoje sily proti sebe boli Adam JonesRobbie Maddison. Jones predviedol slušnú jazdu plnú vynikajúco predvedených trikov. Maddison je však v skvelej forme a i napriek tomu, že mal zopár stehov v lakti vyhral tento súboj.

br-madd-jm-3002.jpg

Poslednou dvojicou vo štvrťfinále boli Nate AdamsBlake 'Bilko' Williams. Bilko je veselá kopa, ktorá popri predvádzaní trikov vie nesmierne pobaviť i publikum. Na druhej strane, Nate Adams mal jasne vytýčený cieľ vyhrať túto zastávku.

br-adam-aa-1108.jpg

br-madd-jm-3005.jpg

Prvú semifinálovú dvojicu tvorili Robbie MaddisonLevi Sherwood, druhá bola Nate AdamsAndré Villa. Bolo samozrejmé, že vo finále sa stretnú Robbie MaddisonNate Adams. Finálové jazdy boli neuveriteľné - skvelé triky, bezchybné predvedenia. Brazília si nemohla priať lepšie finále. Nate 'Ničiteľ' Adams vyhral druhú zastávku Red Bull X-Fighters, Robbie  Maddison skončil druhý a André Villa tretí.

oli.jpg

Plankingmánia zasiahla už aj svet Freestyle Motokrosu. Levi Sherwood je vášnivým nadšencom plankingu. No, na brucho si neľahol len on, ale aj Blake Williams, Robbie Maddison či André Villa.

br-awrd-bg-9334.jpg

br-plank-jm-3000.jpg

Túto extrémnu noc si bude Brazília bude ešte dlho pamätať. Už o dva týždne sa jazdci Red Bull X-Fighters predstavia v Ríme.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri