Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Braňo Mičko na štarte rely

Wednesday, 24. 10. 2018 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Braňo Mičko na štarte rely

Po úspešnej premiérovej sezóne na slovenských kopcoch sa Braňo Mičko a tím Lama Racing rozhodli otestovať svoje schopnosti na rely šprinte vo Vsetíne.


„Ešte nikdy som v žiadnej rely súťaži neštartoval," smelo priznáva talentovaný Dubničan. „Už počas sezóny sme však uvažovali, že by som si to skúsil aj na klasickej automobilovej súťaži. Prioritou však bolo sústrediť sa najprv na dokončenie kopcovej sezóny a teraz je azda ten správny čas vyskúšať si zasa niečo nové." Braňo si samozrejme veľmi dobre uvedomuje výrazné rozdiely medzi oboma druhmi automobilových disciplín. „Na pretekoch do vrchu sa spolieham len sám na seba a ide sa, ako sa vraví, na oči. V rely mi pribudne do kokpitu spolujazdec, ktorý mi bude diktovať rozpis. Ešte nikdy som takto nejazdil a bude to pre mňa nielen nové, a určite aj veľmi náročné."

Tibor Szabosi;asf-2532-1.jpg

Spolujazdcom Braňa Mička bude Marek Podobník. Posádka štartuje na Mitsubishi Lancer Evo IX so štartovným číslom 19. „Áno, pôjdeme s rovnakým autom s akým sme absolvovali aj kopcovú sezónu," pokračuje pilot tímu Lama Racing. „Predpisy oboch disciplín sa však líšia a auto prejde potrebnými úpravami. Priznám sa, že som zvedavý ako sa zmení jeho správanie. Ubudne mu výkon a pohrať sa určite budeme musieť aj s nastavením."

Tibor Szabosi;c50q9210asf.jpg

Nový bude pre Mička aj samotný priebeh súťažného víkendu. Na kopcoch sa idú najprv tréningové jazdy a potom súťažné jazdy, pričom úseky sú podstatne kratšie. „Už vo štvrtok by sme chceli otestovať auto niekde v okolí súťaže," vraví Mičko. „V piatok nás potom čakajú zoznamovacie jazdy na ktorých budeme pripravovať aj rozpis. Samotná súťaž sa jazdí v sobotu. Je rozdelená na sedem meraných úsekov a celková dĺžka je sedemdesiat kilometrov. To je podstatne viac, než som zvyknutý na kopcoch."

Tibor Szabosi;c30i6998-12.jpg

Jazdí sa v okolí moravského mesta Vsetín. Trate sú z veľkej časti totožné s úsekmi, ktoré sa jazdia počas vrcholnej európskej rely súťaže koncom prázdnin. „Vsetín je síce od Dubnice približne štyridsať kilometrov, no trate vsetínskej rely nepoznám. Viem, že časť sa jazdí v rámci slávnej Barumky, ktorú v zahraničí považujú za mimoriadne náročnú. Bude to teda poriadny krst. Mám patričný rešpekt, no naozaj sa už teším. Nejdeme však robiť výsledky, ale vyskúšať si niečo nové."

Štart PARTR RALLY VSETÍN 2018 je v sobotu 27.októbra vo Vsetíne o 7.30 hod., a slávnostný cieľ, umiestnený v Autosalóne Škody Samohýl, je naplánovaný na 15.30 hod.

Ľuboš Kašický

lama-partneri.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri