Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Bohumír Čambálik spokojný s novým kopcom v Kremnici

Tuesday, 06. 09. 2022 - 19:24, Miroslav Majláth   

Bohumír Čambálik spokojný s novým kopcom v Kremnici

Bratislavčan Bohumír Čambálik predchádzajúce podujatie seriálu Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu v Novej Bystrici vynechal a preto sa už tešil na preteky v Kremnici.

 

Tibor Szabosi;asr60850-4.jpg

Dôvodom radosti bol aj fakt, že tunajšia trať ešte nikdy nebola zaradená do slovenského šampionátu, takže všetci mali rovnakú štartovú čiaru. O treti nevedeli zhola nič, jazdci netušili kde sú jej nástrahy, ale ani to ako tunajší asfalt šmýka, či nešmýka.

Tibor Szabosi;asr62423-4.jpg

„Je to zaujímavá trať, veľmi mi pripomína košickú Jahodnú. Najskôr široké, tu aj s retardérom, hore zase úzke zo zákruty do zákruty. V prvom rade to je na silné, rýchle autá. Dnes som, rovnako ako na väčšine kopcov, skončil na treťom mieste v triede 5a a v skupine 5 na štvrtom. Moje auto na takéto rýchle trate je oproti mojim súperom ťažké a nič s tým neviem urobiť. Uvidíme čo bude zajtra,“ povedal v sobotu po pretekoch Bohumír Čambálik.

Tibor Szabosi;asr61713-4.jpg

Zatiaľ čo v sobotu Kremnicu, ale aj trať vyhrievalo slniečko, v nedeľu ráno bolo zamračené a už počas prvej tréningovej jazdy začalo mierne popŕchať. Takéto počasie a mokrá trať by Čambovi vyhovovalo, na takomto povrchu sa totiž rozdiel medzi ním a jeho súpermi zmazáva. V prvej súťažnej jazde však už bola trať zase suchá, no a v druhej síce pršalo, kým sa však Čambo dostal na štart, trať už opäť začínala osychať. Výsledkom bolo opäť tretie miesto v 5a-čkach a v skupine 5 prišlo k posunu na tretie miesto.

Tibor Szabosi;asr67376-7.jpg

„V nedeľu to bolo také premenlivé a ja som iba dúfal, že keď pôjdem na štart bude pršať, keďže som mal so sebou aj mokré pneumatiky a niektorí z mojich súperov nie. Žiaľ zase mi šťastie neprialo, mohlo pršať od začiatku do konca, ja mám vodu rád. Ak sa pozriem na sezónu ako takú, vôbec nebola zlá. Naháňali sme sa na každých pretekoch, chalani mi dávali neustále motiváciu k tomu, aby som jazdil rýchlejšie. To sa aj darilo, ale ako som už spomínal, navyše kilá na mojom aute viac nedovolili. Mám tretie miesto v skupine 5, čo sú medzinárodné majstrovstvá, ale aj v 5a kde bodujeme iba Slováci. Som spokojný a dúfam, že s mojim výkonom sú spokojní aj partneri nášho Strong Racing Teamu, ktorí nám pomáhajú. Ja som im za to veľmi vďačný a patrí im moje veľké ďakujem,“ dodal Bohumír Čambálik po pretekoch v nedeľu.

Tibor Szabosi;asr69057-3.jpg

To, či ešte niekde Čamba, alebo Strong Racing Team v tohtoročnej sezóne ešte uvidíme v akcii nie je v tomto momente jasné. Ak áno, určite vás o tom budeme informovať.

Strong Racing Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri