Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Bent Viscaal novým jazdcom ARC Bratislava vo FIA WEC

Friday, 22. 04. 2022 - 15:47, Radovan Szabosi   

Bent Viscaal novým jazdcom ARC Bratislava vo FIA WEC

Pred 2. kolom Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov automobilov FIA WEC 2022 sa do tímu ARC Bratislava pripája nový jazdec. Holandský pretekár Bent Viscaal bude tvoriť jazdeckú zostavu spolu s Mirom Konôpkom a krajanom Tijmenom van der Helmom už v pretekoch 6h Spa Francorchamps 7. mája.

Bent Viscaal prichádza do nášho tímu po úspešnom debute vo vytrvalostných pretekoch. V 1. kole Európskej Le Mans Série na okruhu Paul Ricard skončil na 2. mieste v posádke s Nemkou Sophiou Flörschovou v tíme Algarve Pro Racing. A práve s týmto tímom spolupracuje ARC Bratislava vo FIA WEC na technickej príprave vozidla Oreca 07-Gibson a manažmente pretekov.

22-ročný Bent Viscaal pochádza z Albergenu v Holandsku a jazdiť na vrcholnej úrovni európskeho motoršportu začal pred piatimi rokmi. Cez Formulu 4 a víťazstvá vo Formule 3 sa dostal až do Formule 2, kde sa mu podarilo dvakrát dostať na stupne víťazov. V apríli 2022 absolvoval už spomínaný úspešný debut vo vytrvalostnom pretekaní na 4h Le Castellet.

1-280.jpg

"Môj debut vo vytrvalostných pretekoch bol nezabudnuteľný. Už vopred som sa na to veľmi tešil, ale taký dobrý výsledok ma ešte viac motivuje. Som vďačný ARC Bratislava za to, že mi dal príležitosť debutovať v Majstrovstvách sveta. Miro Konôpka tvrdo pracoval na tom, aby sa na štartovom rošte objavil s celým tímom, ktorý je už roky rešpektovaným členom paddocku WEC. Skutočnosť, že v osobe Tijmena van der Helma stretávam ďalšieho Holanďana, je príjemným bonusom. S Tijmenom sa v poslednom čase pravidelne rozprávame a mám ho veľmi rád.

Majstrovstvá sveta pokračujú takmer na mojej domácej pôde a na okruhu Spa-Francorchamps absolvujem svoje prvé preteky WEC. Som veľmi zvedavý, aké to je jazdiť s takýmto monštrom LMP2 v Eau Rouge. Teším sa aj na preteky 24 hodín Le Mans, kde sa mi s ARC Bratislava v júni splní jeden veľký sen. Už sa nemôžem dočkať, až si sadnem do auta!", povedal Bent Viscaal pri oznámení spojenia s tímom ARC Bratislava.

Miro Konôpka víta v slovenskom tíme ďalšieho talentovaného pretekára: „S potešením som sledoval jazdu Benta na okruhu Paul Ricard minulý víkend. Som rád, že môžem dať opäť šancu v našom tíme talentovanému jazdcovi, od ktorého očakávame profesionálny prístup a ochotu podieľať sa na progrese a snahu dosiahnuť dobrý výsledok v motivovanom tíme s dlhoročnými skúsenosťami.“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri